Αίτημα του ΠΑΜΕ για να επισκεφτεί την Αχέντ Ταμίμι!

Επιστολή προς το υπουργείο Εξωτερικών για την απελευθέρωση της 16χρονης Αχέντ Ταμίμι απέστειλε το ΠΑΜΕ

Έκτακτο: Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στις 6μμ στη Κλαυθμώνος«Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε ότι εδώ και εβδομάδες βρίσκεται υπό κράτηση η 16χρονη παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι, στην οποία έχουν απαγγελθεί 12 κατηγορίες επειδή διαπληκτίστηκε με Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη, ενώ προηγουμένως οι κατοχικές δυνάμεις είχαν πυροβολήσει τον 14χρονο ξάδελφο της και είχαν εισβάλει στο σπίτι της.

Επίσης γνωρίζετε ότι κλιμακώνεται καθημερινά η επιθετικότητα του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης καθώς συνεχίζονται αμείωτες οι επιδρομές ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στη Λωρίδα της Γάζας,

η επέκταση των εποικισμών και οι τραυματισμοί και δολοφονίες παλαιστινίων, συνέπεια και της απαράδεκτης απόφασης των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και τη μεταφορά εκεί της αμερικάνικης πρεσβείας.

Αίτημα του ΠΑΜΕ για να επισκεφτεί την Αχέντ ΤαμίμιΕργατικά κέντρα και Ομοσπονδίες Εργαζομένων της Ελλάδας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, πρόκειται να αναλάβουν νέες πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της Αλληλεγγύης των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελλάδας προς τον λαό της Παλαιστίνης και τους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στο Ισραήλ.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μας εξασφαλίσετε την μετάβαση αντιπροσωπείας συνδικαλιστών από την Ελλάδα στο Ισραήλ και την είσοδο τους στους χώρους κράτησης για να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη κρατούμενη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία»

Πηγή: Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Υπενθυμίζουμε ότι η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ κι η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με ανακοινώσεις τους απαιτούν την άμεση απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι κι όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.

Παράλληλα «τρέχει» Καμπάνια Συλλογής Υπογραφών από την ΕΕΔΥΕ με τίτλο:

«Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό ενάντια στην πράξη αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ»

Με την οποία απαιτούν, μεταξύ άλλων, να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 38 times, 1 visits today)