Καλούν σε «πατριωτικό» έρανο για τον πόλεμο που έρχεται!

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης 1 δισ. ευρώ για το στρατό από τον Αν. Ανδρεάδη

Καλούν σε «πατριωτικό» έρανο για τον πόλεμο που έρχεταιΑυτοί που αφήνουν τους ξενοδοχοϋπάλληλους χωρίς επιδόματα, αυτοί που τους ξεζουμίζουν χωρίς ρεπό για 6 και 7 μήνες,

αυτοί που πέτυχαν πριν 5 χρόνια – με αύξηση του τουρισμού – να μειώσουν 15% τις αμοιβές των ξενοδοχοϋπαλλήλων,

καλούν σε «πατριωτικό» έρανο για τον πόλεμο που βλέπουν (ή ίσως κι επιθυμούν) να έρχεται.

Επειδή θα πολυστέψουν οι πατριωτικές κορώνες και τα εθνικιστικά παραληρήματα, καλό είναι να δούμε ποιοι ετοιμάζονται να χρηματοδοτήσουν (από τον κλεμμένο κόπο των εργατών τους φυσικά) τον πόλεμο…

Καλούν σε «πατριωτικό» έρανο για τον πόλεμο που έρχεταιΕκτός από τον ιδρώτα των εργατών, θα ζητήσουν και το αίμα τους και σε αυτή και στην απέναντι μεριά του Αιγαίου, την ώρα που οι καπιταλιστές θα μετράνε τα κέρδη τους.

Παραθέτω την είδηση όπως δημοσιεύτηκε στον Σκάϊ:

«Πρωτοβουλία συγκέντρωσης 1 δισ. ευρώ για το στρατό από τον Αν. Ανδρεάδη»

«Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση 1 δισ. ευρώ από όλους τους εύπορους Έλληνες για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων ξεκινάει ο διευθύνων σύμβουλος της Σάνη ΑΕ και της κατασκευαστικής εταιρείας Ανδρεάδης – Ζησιάδης ΑΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Καλούν σε «πατριωτικό» έρανο για τον πόλεμο που έρχεταιΟ τέως πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) τόνισε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι είναι η κατάλληλη προσπάθεια για τη συγκέντρωση, εντός του έτους, του ποσού αυτού, από όλους τους εύπορους Έλληνες πατριώτες και ιδρύματα στην χώρα και στο εξωτερικό.

«Θα συμμετάσχουμε πολλοί, αρκεί να υπάρξει υπερκομματική συνεννόηση με σχέδιο και διαφάνεια»

επισημαίνει ο κ. Ανδρεάδης, που φαίνεται να πιστεύει ότι αυτός ο στόχος είναι εφικτός, αλλά και αναγκαίος στην κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία που διανύουμε.»

Καλούν σε «πατριωτικό» έρανο για τον πόλεμο που έρχεται

Πηγή: Skai.gr

Αντί επιλόγου:

«Τούτος ο πόλεμος που έρχεται
Δεν είναι ο πρώτος

Πριν απ’ αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοι
Όταν ετέλειωσε ο τελευταίος
Υπήρχαν νικητές και νικημένοι

Στους νικημένους ο φτωχός λαός
Πέθαινε απ’ την πείνα
Στους νικητές ο φτωχός λαός
Πέθαινε το ίδιο»

Απόσπασμα από ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, γραμμένο το 1939 με τίτλο: «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου»

Απάντηση- Σχολιασμός από τον  «Μπαμπέφ»

Σημείωση:

[*]. Το ψευδώνυμο «Μπαμπέφ» είναι προς τιμή του Φρανσουά-Νοέλ Μπαμπέφ (Σαιν Κουεντίν 23 Νοεμβρίου 1760 – Παρίσι 27 Μαϊου 1797).

Καλούν σε «πατριωτικό» έρανο για τον πόλεμο που έρχεταιΉταν Γάλλος επαναστάτης, αρχικά Ιακωβίνος και μετά ουτοπιστής – σοσιαλιστής, θεμελιωτής του επαναστατικού Σοσιαλισμού του 19ου αιώνα, ιδρυτής μέσα σε αυτόν της συγκεκριμένης ιδεολογικής τάσης του «Μπαμπεφισμού»,

που διεκδίκησε την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας και την πλήρη πολιτική και οικονομική ισότητα όλων των πολιτών, γι’ αυτό και ο ίδιος αποκλήθηκε μετά θάνατον «Προμηθέας του Προλεταριάτου».

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 338 times, 1 visits today)