Ζήτημα παιδείας για το Athens Pride

Γίνεται μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας κι ως διά μαγείας δεν τη συκοφαντεί κανένας ούτε ένας «θιγμένος» επιχειρηματίας δεν βγαίνει να πει κάτι ενάντιά της!

Ούτε καν ο ΣΚΑΙ δεν διαμαρτύρεται, ο προστάτης ΑΓΙΟΣ των «ανοικτών» δρόμων και της «απρόσκοπτης» μετακίνησης των «πολιτών»! 

Παρένθεση: Ο άχρωμος, άγευστος, άοσμος και χωρίς κανένα ταξικό προσδιορισμό όρος «πολίτης» που διαρκώς ακούμε στα τηλεοπτικά πάνελ έχει αντικαταστήσει εδώ και χρόνια την λέξη «εργάτης» και το ίδιο σιγά-σιγά συμβαίνει και με την λέξη «εργαζόμενος»!

 

Ζήτημα παιδείας για το Athens PrideΠροφανώς γιατί και οι δύο αυτές λέξεις θεωρούνται επικίνδυνες επειδή φανερώνουν ΠΟΙΟΣ παράγει ΕΡΓΟ και σε ποια ΤΑΞΗ ανήκει, κλείνει η παρένθεση γιατί ξεφύγαμε.

Οχι μόνο λοιπόν, δεν βρίζουν τους «πολίτες», που (δια)δηλώνουν στο δρόμο, αλλά ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ κιόλας τους διοργανωτές της «παράστασης» που όπως αρκετοί θα υποψιαστήκατε είναι μια ακόμα ΜΚΟ!

Κι όπως κάθε ΜΚΟ που θέλει να σέβεται τον εαυτό της στηρίζεται στις πλάτες της «εθελοντικής εργασίας» των κορόϊδων, μη κερδοσκοπικά πάντα, για να αποφεύγει και τη φορολογία κι αυτή να θησαυρίζει!

Μια διοργάνωση, που έχει τόσους χορηγούς που θα ζήλευαν ακόμα κι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και που υποστηρίζονται από Μονοπωλιακούς Κολοσσούς μέχρι και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ όπως είναι π.χ. η Πρεσβεία των ΗΠΑ!

Ζήτημα παιδείας για το Athens PrideΒλέποντας την ατελείωτη λίστα μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς γιατί (δια)δηλώνουν «Περήφανοι»;

Μια διοργάνωση που μπορεί να εμφανίζεται ντυμένη με όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις του Ουράνιου Τόξου αλλά όποιος τολμήσει να κοιτάξει κάτω από το «προοδευτικό περιτύλιγμα» θα δει το ΣΑΠΙΟ, το Κατάμαυρο, το ΑΤΑΞΙΚΟ χρώμα να κυριαρχεί!

Μια συγκέντρωση, που παρά την έντονη παρουσία κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων η «αποπολιτικοποιημένη» σκέψη της συμμετέχουσας μάζας είναι βαθύτερη από ποτέ!

Μια παρέλαση που μπροστά της συγκρινόμενο το ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ μοιάζει με πειθαρχημένη στρατιωτική παρέλαση!

Ένα φεστιβάλ που -μεταξύ άλλων- προβάλει ως ΚΥΡΙΟ αίτημα το να πάρουν ΘΕΣΗ (μάλλον ΥΠΕΡ, αλλά ούτε καν αυτό δεν διευκρινίζουν) οι… Διπλωμάτες!

Ζήτημα παιδείας για το Athens PrideΠληροφορίες λένε, πως υπήρχε κι αίτημα να πάρουν θέση και οι παίκτες του… Survivor, αλλά απορρίφθηκε από τους «διοργανωτές» επειδή θεωρήθηκε -και δικαίως- υπερβολικά ριζοσπαστικό!

Τι λένε με δυο λόγια; Πως για να αλλάξει ο κόσμος κι η κοινωνία εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσουν οι …Διπλωμάτες!

Θα συμφωνήσω κι εγώ λοιπόν, ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί τους! Όντως είναι ζήτημα παιδείας!

Αλήθεια πόσο βαθειά νυχτωμένος πρέπει να είναι κανείς για να μην βλέπει ΠΟΙΟΙ, ΠΩΣ και κυρίως ΓΙΑΤΙ χρησιμοποιούν ένα θέμα που ενώ οι αιτίες κι οι ρίζες του είναι κοινωνικές – ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ όμως να είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟ – για να περάσουν την πολιτική τους καμουφλαρισμένη σαν τον πούστη (λαϊκή έκφραση) πίσω από την πλάτη του;

Εκτός κι αν η κρεββατοκάμαρά μας – με τόσα και τόσα ριάλιτυ – κατάντησε πεδίο δημόσιας προβολής κι αντιπαράθεσης και το μάτι τους εκπαιδεύτηκε να ανοίγει διάπλατα, μονάχα όταν πρόκειται να κοιτάξει μέσα από την κλειδαρότρυπα.

Αφιερωμένο κι ένα τραγουδάκι! Τόσο γνωστό μα και τόσο ξεχασμένο!
Διδαχτείτε από τους στίχους κι απολαύστε το!

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1 times, 1 visits today)