Print Friendly, PDF & Email

8.300 παιδιά τραυματίζονται από όπλα κάθε χρόνο στις ΗΠΑ!

Τελικά πάνω από 170 παιδιά χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους

Στις ΗΠΑ οι τραυματισμοί από πυροβόλα όπλα (ατυχήματα και ένοπλες επιθέσεις) έστειλαν στο νοσοκομείο 75.000 παιδιά και έφηβους στο διάστημα 2006 – 2014, με το κόστος νοσηλείας να αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

8.300 παιδιά τραυματίζονται από όπλα κάθε χρόνο στις ΗΠΑΑυτή είναι η «πρώτη εθνικά αντιπροσωπευτική» μελέτη στις ΗΠΑ, όπως χαρακτηρίστηκε από τους ερευνητές, σχετικά με τις νοσηλείες στις μονάδες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών για τραυματισμούς παιδιών από πυροβόλα όπλα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι πάνω από το ένα τρίτο των τραυματιών νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας και από αυτά το 6% τελικά έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

Αυτό σημαίνει ότι στις ΗΠΑ πάνω από 170 παιδιά χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους εξαιτίας τραυματισμών από πυροβόλα όπλα.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη οι τραυματισμοί παρουσίασαν μια συνεχή μείωση από το 2006 μέχρι το 2013 ενώ το 2014 παρατηρήθηκε αύξηση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 11 από κάθε 100.000 παιδιά που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν τραυματιστεί από πυροβόλα όπλα.

Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερα από 8.300 παιδιά κάθε χρόνο.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, αφού στην μελέτη δεν περιλαμβάνονται τα παιδιά που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν θανάσιμα από πυροβολισμούς και δεν πρόλαβαν να μεταβούν στο νοσοκομείο, ούτε υπολογίζεται το κόστος των εξόδων θεραπείας μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο και την ανάρρωσή τους στο σπίτι.

«Δεν ξέρω τι άλλο στοιχείο πρέπει να δούμε στον κόσμο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα»,

δήλωσε ο Δρ. Faiz Gani, ο κύριος ερευνητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

8.300 παιδιά τραυματίζονται από όπλα κάθε χρόνο στις ΗΠΑΗ μελέτη είναι μια ανάλυση των εκτιμήσεων σχετικά με τις επισκέψεις σε τμήματα έκτακτης ανάγκης με βάση μια εθνική βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία για την Έρευνα και την Ποιότητα του Υγειονομικού Κέντρου της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στα θύματα κάτω των 18 ετών και η μέση ηλικία των θυμάτων ήταν περίπου στα 15.

Σχεδόν το ήμισυ των τραυματισμών από πυροβόλα όπλα έγιναν από ένοπλες επιθέσεις, το 40% ήταν ακούσιες ενώ το 2% ήταν αυτοκτονίες.

Υπήρχαν πέντε φορές περισσότερες επισκέψεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας για αγόρια παρά για κορίτσια.

Οι νοσηλείες από τραυματισμούς που προκλήθηκαν από πυροβόλα όπλα μειώθηκαν περίπου στο μισό.

Από 15 ανά 100.000 περιστατικά που ήταν το 2006 σε περίπου 7 ανά 100.000 περιστατικά το 2013.

Όμως το 2014 υπήρξε μια αύξηση σε 10 ανά 100.000 περιπτώσεις νοσηλείας σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο και δημοσιεύθηκε χτες.

«Τα ευρήματα υπογραμμίζουν ότι η βία από πυροβόλα όπλα όπου εμπλέκονται παιδιά εκτείνεται πέρα ​​από τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας»,

δήλωσε ο Δρ. Robert Sege, καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου Tufts, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα και συνέχισε:

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό γιατί τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν με φόβο και επηρεάζουν την ικανότητά τους να αισθάνονται ασφαλείς και άνετα στο σπίτι ή στο σχολείο. Έχει τεράστια επίδραση στην ανάπτυξη των παιδιών».

8.300 παιδιά τραυματίζονται από όπλα κάθε χρόνο στις ΗΠΑΗ πίεση από το λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής έχει περιορίσει την κρατική χρηματοδότηση για έρευνες σχετικά με τραυματισμούς και θανάτους από πυροβόλα όπλα και αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλα κενά στην κατανόηση του μεγέθους του προβλήματος, δήλωσε ο Δρ Denise Dowd, ιατρός στο νοσοκομείο Mercy Childrens στο Kansas City.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια ιδέα για το μέγεθος της ζωής που χάσαμε και τραυματίσαμε και πόσα χρήματα ξοδεύουμε … έτσι μπορούμε να το δίνουμε προτεραιότητα ως εθνική ανησυχία για την υγεία».

Αλλά είπε πολύ περισσότερα πρέπει να είναι γνωστή για την πρόληψη και συνέχισε:

«Χρειαζόμαστε εθνικά συστήματα επιτήρησης όπως ακριβώς συμβαίνει με θανάτους από αυτοκίνητα, για να εντοπίσουμε αυτούς τους τραυματισμούς και να καταλάβουμε τις περιστάσεις».

Με πληροφορίες από mynews4.com

Μετάφραση: Ροβεσπιέρος

(Visited 226 times, 1 visits today)