Ασπρόπυργος: Μαίνεται η πυρκαγιά σε εργοστάσιο – Αποκαλυπτική η έκθεση της Πυροσβεστικής (vid)

Έκλεισε τους δρόμους η Αστυνομία

Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο με λιπαντικά στον Ασπρόπυργο, που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι και ακόμα μαίνεται είναι ένα ακόμα περιστατικό, που προστίθεται σε παρόμοιες φωτιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα, μετατρέποντας την περιοχή σε θάλαμο αερίων, ως αποτέλεσμα των ελλείψεων σε μέτρα πρόληψης στην περιοχή.

Μια τεράστια περιοχή, με άναρχη χωροθέτηση βιομηχανιών, όπως διυλιστηρίων και χημικών εργοστασίων, αποθηκών, με κατεργασία επικίνδυνων αποβλήτων κ.α., χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας για ενδεχόμενο Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Έκτασης.

Δεν υπάρχουν οδοί ασφαλούς διαφυγής, δεν έχει γίνει καμιά άσκηση εκκένωσης για τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και κατοίκους.

Δεν υπάρχουν στελεχωμένες υπηρεσίες πυρόσβεσης ή αντιμετώπισης άλλων έκτακτων καταστάσεων.

Αποκαλυπτική η έκθεση της Πυροσβεστικής

Είναι χαρακτηριστική η έκθεση της Πυροσβεστικής (δείτε παρακάτω το έγγραφο) για μια από τις τελευταίες φωτιές που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή, και η οποία επιβεβαιώνει τις τραγικές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας, που μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Ασπρόπυργος: Μαίνεται η πυρκαγιά σε εργοστάσιο - Αποκαλυπτική η έκθεση της Πυροσβεστικής

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, μετά από έλεγχο στις εγκαταστάσεις διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν:

«Εμφανείς ενδείξεις επηρεασμού από προγενέστερη πυρκαγιά και εντός αυτών γίνονταν αποθηκεύσεις και διεργασίες ανακύκλωσης».

Ασπρόπυργος: Μαίνεται η πυρκαγιά σε εργοστάσιο - Αποκαλυπτική η έκθεση της Πυροσβεστικής

Επίσης ότι αυτές οι διεργασίες γίνονταν:

«Σε μεγάλους όγκους, καθώς και χρήση και αποθήκευση φιαλών προπανίου δίχως να έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα πυροπροστασίας»!

Η ειρωνεία των γεγονότων είναι ότι την ώρα που ξέσπαγε η σημερινή φωτιά στον Ασπρόπυργο, βάζοντας ξανά σε κίνδυνο μια ολόκληρη περιοχή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποθέωνε την «ιδιωτική πρωτοβουλία», παραλαμβάνοντας τη δωρεά των 20 οχημάτων που πρόσφερε βιομήχανος στην πυροσβεστική υπηρεσία…

Ασπρόπυργος: Μαίνεται η πυρκαγιά σε εργοστάσιο  (εικ)

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 290 times, 1 visits today)
Back2Top