Αυτοκτόνησε κορυφαία γιατρός που εργαζόταν σε νοσοκομείο του Μανχάταν!

Τα θύματα της πανδημίας δεν περιορίζονται μόνο στους θανάτους από κορωνοϊό… Υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες σαν κι αυτή που καταγράφηκε προχτές Κυριακή, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ…

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, μια κορυφαία γιατρός που εργαζόταν στα Έκτακτα Περιστατικά σε νοσοκομείο του Μανχάταν, και η οποία είχε περιθάλψει πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό αυτοκτόνησε.

Αυτοκτόνησε κορυφαία γιατρός που εργαζόταν σε νοσοκομείο του Μανχάταν

Η Δρ. Lorna M. Breen, διευθύντρια ιατρικής του τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών στο New York Presbyterian Allen Hospital, πέθανε στο Charlottesville της Βιρτζίνια, όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα με την οικογένειά της, (560 χιλιόμετρα μακριά από το Μανχάταν) είπε ο πατέρας της σε μία συνέντευξη.

Ο Tyler Hawn, εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Charlottesville, δήλωσε ότι την περασμένη Κυριακή οι αστυνομικοί απάντησαν σε μια κλήση που ζητούσε ιατρική βοήθεια:

«Το θύμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Charlottesville, αλλά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της».

Ο πατέρας του θύματος είπε ότι η κόρη του είχε περιγράψει πολλές μακάβριες σκηνές από το νοσοκομείο που εργαζόταν που αφορούσαν θύματα του κορωνοϊός.

«Προσπάθησε να κάνει τη δουλειά της και αυτό τη σκότωσε»,

τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η 49χρονη γιατρός είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αλλά μετά από ανάρρωση 10 ημερών επέστρεψε στην δουλειά της.

Η γιατρός δεν είχε ιστορικό κάποιας ψυχικής ασθένειας αλλά την τελευταία φορά που ο πατέρας της μίλησε μαζί της, ακουγόταν απόμακρη και μπορούσε να καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Μάλιστα του περιέγραφε μια «πολεμική σκηνή» με αρκετούς ασθενείς που πέθαναν πριν καλά – καλά προλάβουν να βγουν από το ασθενοφόρο που τους μετέφερε.

«Ήταν πραγματικά στα χαρακώματα της πρώτης γραμμής»,

δήλωσε και πρόσθεσε:

«Βεβαιωθείτε ότι θα μνημονευτεί ως ηρωΐδα, γιατί ήταν. Είναι θύμα της πανδημίας όπως και οι υπόλοιποι».

Αυτοκτόνησε κορυφαία γιατρός που εργαζόταν σε νοσοκομείο του Μανχάταν

Η διοίκηση του Νοσοκομείου που εργαζόταν σε δήλωσή της ανέφερε τα εξής:

«Η Δρ. Breen είναι ένας ήρωας που έφερε τα υψηλότερα ιδανικά της ιατρικής στην πρώτη γραμμή του απαιτητικού τμήματος των Εκτάκτων Περιστατικών. Στόχος μας σήμερα είναι να παρέχουμε υποστήριξη στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της, καθώς αντιμετωπίζουν αυτή την είδηση σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή».

Περισσότερες πληροφορίες για την αιτία του θανάτου ακόμα έχουν βγει, αφού στα αιτήματα τόσο των δημοσιογράφων, όσο και των συναδέλφων της προς το νοσοκομείο, η διεύθυνση τους απαντά ότι το θύμα καλύπτεται με το απόρρητο κατ’ απαίτηση των συγγενών.

Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοι και οι φίλοι της, την περιγράφουν ως ένα εξαιρετικά εξωστρεφές και ζωντανό άτομο που δεν είχε εμφανίσει κάποιο σημάδι κατάθλιψης.

Το NewYork-Presbyterian Allen Hospital είναι ένα νοσοκομείο με 200 κλίνες στο βόρειο άκρο του Μανχάταν που κατά καιρούς είχε μέχρι υποδεχτεί έως και 170 ασθενείς με Covid-19.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του νοσοκομείου, από τις 7 έως τις Απριλίου στο νοσκομείο είχαν καταγραφεί 59 θάνατοι ασθενών από κορωνοϊό.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι εξαιτίας της επιδημίας παρουσιάζονται ασυνήθιστες προκλήσεις στην ψυχική υγεία των γιατρών και των νοσηλευτών, ιδιαίτερα σε αυτούς της Νέας Υόρκης, που είναι το επίκεντρο της κρίσης στις ΗΠΑ.

Το 75% των νεκρών στην Ολλανδία δεν εισήχθη ποτέ σε ΜΕΘ
Αυτοκτόνησε κορυφαία γιατρός που εργαζόταν σε νοσοκομείο του Μανχάταν

Κι αυτό γιατί, πέρα των υπολοίπων, οι γιατροί πρέπει να ανησυχούν μήπως και οι ίδιοι αρρωστήσουν ή και μολύνουν τους συναδέλφους, φίλους ή και μέλη της οικογένειάς τους.

Και σε αυτή την πανδημία δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να περιθάλψουν φίλους, ή συγγενείς, ακόμα και συναδέλφους τους.

Μια γιατρός μάλιστα τόνισε ότι η Δρ Breen έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για τους συναδέλφους της παρέχοντας προστατευτικό εξοπλισμό ή οτιδήποτε είχαν ανάγκη.

Ακόμα και όταν επέστρεφε σπίτι της όταν είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, ανησυχούσε για την υγεία των συναδέλφων της και ζητούσε να μάθει να είχαν κάνει και εκείνοι το τεστ κι αν ήταν καλά στην υγεία τους…

Αυτό είναι ένα ακόμα περιστατικό που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την πανδημία αλλά όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις δεν θα καταγραφεί στην μακάβρια στατιστική…

Με πληροφορίες από New York Times

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 629 times, 1 visits today)
Back2Top