Βρετανία: «Ξέχασαν» να μετρήσουν το 41% των θυμάτων!

«Κοντά ποδάρια» αποδείχθηκε ότι είχαν οι αλχημείες της κυβέρνησης του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, καθώς χτες αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ήταν ελλιπή τα επίσημα νούμερα για τα μέχρι τώρα θύματα της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς δεν καταμετρούνταν όσοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στο σπίτι τους, σε δομές κοινωνικής πρόνοιας ή σε οίκους ευγηρίας…

Βρετανία: «Ξέχασαν» να μετρήσουν το 41% των θυμάτων
Βρετανία: «Ξέχασαν» να μετρήσουν το 41% των θυμάτων!

Ειδικότερα, χτες το Γραφείο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) ανακοίνωσε πως μέχρι τις 10 Απρίλη τα θύματα της πανδημίας είναι στην πραγματικότητα αυξημένα κατά 41%.

Ως εκ τούτου, μέχρι τότε δεν έχασαν τη ζωή τους 9.288 άτομα αλλά 13.121.

Τα περισσότερα από τα θύματα της πανδημίας που δεν καταμετρήθηκαν είχαν καταλήξει σε οίκους ευγηρίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και σήμερα αυτοί οι θάνατοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στα επίσημα στοιχεία, (17.300 θάνατοι) που δίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα από τα διαγράμματα καταγραφής των θανάτων.

Την ίδια μέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε την προσπάθεια ωραιοποίησης της δραματικής κατάστασης που δημιουργούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί της πανδημίας, ανακοινώνοντας πως τάχα πραγματοποιούνται ημερησίως περίπου 39.000 διαγνωστικά τεστ.

Όπως όμως ανέφεραν βρετανικά ΜΜΕ, ο αριθμός των πολιτών στους οποίους διενεργήθηκαν τεστ από το πρωί έως το βράδυ της Δευτέρας ήταν πολύ μικρότερος: 19.306.

Μπροστά στην εντεινόμενη αγωνία των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων να επιβιώσουν και από τη γενικότερη κρίση στην οικονομία που προκαλείται με αφορμή την πανδημία, η κυβέρνηση πασχίζει να δείξει ότι ανταποκρίνεται στις δυσκολίες και ότι έχει «σχέδιο για την επόμενη μέρα».

Βρετανία: «Ξέχασαν» να μετρήσουν το 41% των θυμάτων

Μέχρι τότε, οι Βρετανοί σπεύδουν να υποβάλουν αιτήσεις για βοηθήματα και επιδόματα ανεργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Guardian», έως τα μέσα Απρίλη είχαν υποβάλει αιτήσεις για βοηθήματα 1 στους 5 Βρετανούς, ενώ το ίδιο έκαναν 7 στους 10 εργαζόμενους με συμβάσεις «μηδενικού χρόνου» – τα περιβόητα «zero hour contracts», που δεν εξασφαλίζουν ούτε μία ώρα εργασίας το μήνα αλλά δεσμεύουν τους συμβασιούχους να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι.

Αργότερα χτες το βράδυ, πάντως, ο Τζόνσον – που εξακολουθεί να αναρρώνει και παράλληλα να δέχεται επικρίσεις για τους χειρισμούς του – είχε προγραμματίσει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με επίκεντρο τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης από την εξέλιξη της νόσου στις δύο χώρες.

Πηγές: Ριζοσπάστης και Guardian

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 334 times, 1 visits today)
Back2Top