Η Coca-Cola ξανά στα σχολεία με τις ευλογίες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη!

Καυστική ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ανακοίνωση για τη «νέα» είσοδο της «Coca – Cola Τρία Έψιλον» στα σχολεία της πόλης, μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Το σχολείο που θέλεις», εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πυλαίας – Χορτιάτη.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε όλη τη χώρα

Όπως επισημαίνει:

«Η δημοτική αρχή ανοίγει και πάλι διάπλατα την πόρτα για την είσοδο του πολυεθνικού κολοσσού» που παρουσιάζεται ως «ελεήμων χορηγός» «που δήθεν επιτελεί «κοινωνικό έργο»…».

Μάλιστα υπογραμμίζει:

«Η διοίκηση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη αντί να καλλιεργεί συστηματικά την «εύκολη λύση» των «χορηγών – μεγαλοεπιχειρηματιών» ή την επιβολή φόρων […] οφείλει να διεκδικήσει να διεκδικήσει και να απαιτήσει από το κράτος την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων όρων για τη λειτουργία των σχολείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για πολλοστή φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο.

Η διοίκηση του δημάρχου κ. Καϊτεζίδη ανοίγει και πάλι διάπλατα την πόρτα για την είσοδο του πολυεθνικού κολοσσού «Coca – Cola Τρία Έψιλον» στα σχολεία, μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Το σχολείο που θέλεις».

Η Coca-Cola ξανά στα σχολεία με τις ευλογίες του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη
Η Coca-Cola ξανά στα σχολεία με τις ευλογίες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη!

Για άλλη μια φορά η γνωστή πολυεθνική εταιρεία, αξιοποιώντας το υπαρκτό πρόβλημα της σχολικής στέγης, παρουσιάζεται ως «ελεήμων χορηγός» που δήθεν επιτελεί «κοινωνικό έργο».

Πρόκειται για τον ίδιο επιχειρηματικό κολοσσό που τα τελευταία χρόνια έχει πρωτοστατήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων, βάζοντας λουκέτα σε εργοστάσια της εταιρείας (Νέα Ραιδεστός Θεσ/νίκης, Πάτρα, Βόλος).

Είναι απαράδεκτο τα σχολεία να ψάχνουν για «χορηγούς», τη στιγμή που οι εργαζόμενοι γονείς έχουν χρυσοπληρώσει για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.

Η διοίκηση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, αντί να καλλιεργεί συστηματικά την «εύκολη λύση» των «χορηγών – μεγαλοεπιχειρηματιών» ή την επιβολή φόρων (όπως το ειδικό τέλος για την ανέγερση και την συντήρηση των σχολείων που πληρώνουμε κοντά 10 χρόνια τώρα), οφείλει να διεκδικήσει και να απαιτήσει από το κράτος την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων όρων για τη λειτουργία των σχολείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Coca-Cola ξανά στα σχολεία με τις ευλογίες του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

Καλούμε τους γονείς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία του δήμου μας να κλείσουν την πόρτα στις ψευτοελεημοσύνες πολυεθνικών τύπου Coca – Cola που γίνονται ο δούρειος ίππος για την άλωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Οι πολυεθνικές δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία!

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους».

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 256 times, 1 visits today)
Back2Top