Η Κούβα εντείνει τα μέτρα προστασίας του λαού

Η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε χθες νέο πακέτο μέτρων προστασίας του λαού από την πανδημία.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται η αναστολή των αφίξεων διεθνών πτήσεων, αλλά και η απόσυρση όλων των πλοίων υπό ξένη σημαία από τα χωρικά ύδατα.

Η Κούβα εντείνει τα μέτρα προστασίας του λαού
Η Κούβα εντείνει τα μέτρα προστασίας του λαού – Ο πρόεδρος Miguel Díaz-Canel Bermúdez, και ο πρωθυπουργός Manuel Marrero Cruz κατά την διάρκεια της χτεσινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της επιδημίας στο νησί της επανάστασης

Οι Κουβανοί που επέστρεψαν μέχρι σήμερα, θα παραμένουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες σε ειδικές εγκαταστάσεις.

«Πρέπει να αναστείλουμε τις αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό», διότι «συνεχίζουν να εγείρουν κίνδυνο για την υγεία του λαού»,

εξήγησε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Μαρέρο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κλιμακίου διαχείρισης κρίσης αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, με απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, ακυρώθηκε η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αβάνα, στην οποία συγκεντρώνονται πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι κάθε χρόνο.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ, τονίζοντας ότι αποτελεί τμήμα των μέτρων προστασίας του λαού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚ Κούβας, ο πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, στρατηγός Ραούλ Κάστρο Ρουζ, ζήτησε από την Κεντρική Ένωση Κουβανών Εργαζομένων να υποβάλει προτάσεις για το πώς θα τιμηθεί η επέτειος σύμφωνα με τις τρέχουσες συνθήκες.

Η Κούβα εντείνει τα μέτρα προστασίας του λαού
Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό παρελαύνουν σε πρωτομαγιάτικη πορεία

Στην Κούβα μέχρι χθες καταγράφονταν από τις υγειονομικές αρχές 212 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 6 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας Covid-19, που προκαλεί ο ιός.

Με πληροφορίες από Granma.cu, «Reuters» και AFP

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 238 times, 1 visits today)
Back2Top