Κούβα: Με επιτυχία φάρμακο κατά του Covid-19 σε ηλικιωμένους! (vid)

Μετά από ένα μήνα ούτε ένας από τους 500 ηλικιωμένους που έλαβαν προληπτικά το φάρμακο «Biomodulin T» δεν μολύνθηκε από τον κορωνοϊό! Την ίδια στιγμή 60 Κουβανοί γιατροί έφτασαν σήμερα στη Μοζαμβίκη ως ενισχύσεις στην μάχη κατά της νόσου!

Περίπου 500 άτομα που ζουν σε γηροκομεία έχουν λάβει αυτό το κουβανικό φάρμακο για να αυξήσουν την άμυνά του οργανισμού τους.

Στην μάχη κατά της Covid-19, η Κούβα εφαρμόζει πρωτόκολλα που βασίζονται σε φάρμακα που αναπτύχθηκαν για άλλες παθήσεις, ένα από τα οποία είναι το «Biomodulin T», ένα φάρμακο που παρήχθη αρχικά για τη θεραπεία χρόνιας αποφρακτικής πνευμονικής νόσου στους ηλικιωμένους.

Κούβα: Με επιτυχία φάρμακο κατά του Covid-19 σε ηλικιωμένους

Ο Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας για τη Μακροζωία, τη Γήρανση και την Υγεία (CITED) Liliam Rodriguez ανέφερε ότι το «Biomodulin T» από τα μέσα του Απρίλη έχει χρησιμοποιηθεί για την προστασία των ηλικιωμένων που ζουν σε δημόσια γηροκομεία.

Κούβα: Με επιτυχία φάρμακο κατά του Covid-19 σε ηλικιωμένους!

Μετά από ένα μήνα, αυτό το προληπτικό μέτρο ήταν απολύτως επιτυχές, καθώς κανένας ασθενής που το έλαβε δεν έχει προσβληθεί από την Covid-19.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η θεραπεία αυτή συνοδεύτηκε από αυστηρά μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν στα γηροκομεία.

«Στη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο Miguel Diaz-Canel, παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα του «Biomodulin T» που χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα γηροκομεία … Τι χαρά γνωρίζοντας ότι ένα άλλο κουβανικό φάρμακο βοηθά στη διάσωση ζωών»,

δήλωσε ο Πρόεδρος της BioCubaFarma, Eduardo Martinez.

Κούβα: Με επιτυχία φάρμακο κατά του Covid-19 σε ηλικιωμένους
Κούβα: Με επιτυχία φάρμακο κατά του Covid-19 σε ηλικιωμένους!

Ο γεροντολόγος και γηριατρός Ruben Calante εξήγησε ότι η θεραπεία με βάση το «Biomodulin T» συνίσταται στη χορήγηση του φαρμάκου δύο φορές την εβδομάδα επί ενάμιση μήνα.

«Όλοι οι άνθρωποι άνω των 60 ετών σε οκτώ γηροκομεία, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Sancti Spiritus και το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο έλαβαν τη θεραπεία»,

δήλωσε ο Calante και πρόσθεσε:

«Το Biomodulin T αυξάνει την άμυνα του οργανισμού έναντι λοιμώξεων οποιουδήποτε είδους… Προηγουμένως, είχαν λάβει επίσης το ομοιοπαθητικό φάρμακο «Prevengho-Vir» με καλά αποτελέσματα».

Μέχρι σήμερα η Κούβα είχε καταγράψει 2.045 κρούσματα κορωνοϊού και 83 θανάτους, και σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκεται κοντά στη μετά του κορωνοϊού περίοδο…

60 Κουβανοί γιατροί έφτασαν στη Μοζαμβίκη ως ενίσχυση στον αγώνα κατά της Covid-19!

60 Κουβανοί γιατροί έφτασαν στη Μοζαμβίκη ως ενίσχυση στον αγώνα κατά του κορωνοϊού

Εξήντα κουβανοί γιατροί θα φτάσουν ή έχουν φτάσει αυτό το Σαββατοκύριακο για να υποστηρίξουν τον αγώνα ενάντια στην Covid-19 στη Μοζαμβίκη, δήλωσε προχτές σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Μοζαμβίκης ο πρέσβης της Κούβας Pável Diaz Hernandez.

Ο πρέσβης τους Κούβας είπε ότι οι γιατροί της Κούβας ήρθαν στη χώρα μετά από αίτημα που υπέβαλε η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης, και θα ενωθούν με άλλους κουβανούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που ήδη εργάζονται στη χώρα για διάφορες παθήσεις, μεταξύ των οποίων και η Covid-19.

Επίσης η Μοζαμβίκη σύντομα θα αποκτήσει 20.000 δόσεις ιντερφερόνης, ενός φαρμάκου που παρασκευάζεται στην Κούβα, το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Ακολουθεί βίντεο με τις κορυφαίες καινοτομίες στης Κούβας στον τομέα της Ιατρικής και τις συνέπειες του αμερικανικού εμπάργκο στους ίδιους τους Αμερικανούς…

Οι κορυφαίες ιατρικές καινοτομίες της Κούβας (vid)

Με πληροφορίες από Telesur και Rádio Moçambique

Μετάφραση: Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,470 times, 1 visits today)
Back2Top