«Δεν θα μετατρέψετε σε τηλεοπτικό σόου τη διδασκαλία» (vid)

«Η Διαμαντοπούλου το έφερε τον Αύγουστο, που ήταν ο κόσμος σε διακοπές, ο Γαβρόγου τη Μεγάλη Εβδομάδα κι εσείς στον κορωνοϊό! Μπράβο σας! Είσαστε άπαιχτοι!!»

Η απαράδεκτη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον μεταναστευτικό νομοσχέδιο.

«Δεν θα μετατρέψετε σε τηλεοπτικό σόου τη διδασκαλία»
«Δεν θα μετατρέψετε σε τηλεοπτικό σόου τη διδασκαλία»

Σημείωσε ότι τα σχολεία δεν είναι ριάλιτι και δεν πρέπει να μετατραπεί σε τηλεοπτικό σόου το μάθημα στα σχολεία. Ανέφερε ότι παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και δεν βασίζεται σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο.

Πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση δεν την αποσύρει, πρέπει τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών να αποφασίσουν να μην την εφαρμόσουν.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ζητά αυτοσυγκράτηση από το λαό ενώ η ίδια είναι ασυγκράτητη και φέρνει σοβαρά νομοσχέδια με fast track διαδικασίες στη Βουλή, με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο για την Παιδεία που μάλιστα προβλέπει και αύξηση του αριθμού των μαθητών στις αίθουσες.

Σχολίασε πως επί ΠΑΣΟΚ ανάλογο νομοσχέδιο ήρθε στη Βουλή Αυγουστιάτικα, επί ΣΥΡΙΖΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα και τώρα η ΝΔ το φέρνει με τον κορωνοϊό.

Να αποσυρθεί άμεσα η επικίνδυνη και αντιπαιδαγωγική τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για on – line μετάδοση μαθημάτων μέσα από τις σχολικές τάξεις, ζητά το ΚΚΕ.

Νωρίτερα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του ανέφερει:

«Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, σε άσχετο σχέδιο νόμου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, επιδιώκουν να νομοθετήσουν την απαράδεκτη, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά, διαδικασία on line μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές τάξεις, με τοποθέτηση καμερών μέσα στις αίθουσες.

ΚΚΕ: Για την ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικώνΑυτή η διαδικασία βρίσκει αντίθετο το σύνολο της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας.

Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο.

Ανοίγει το δρόμο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη).

Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μία σύνθετη υπόθεση που καμία σχέση δεν έχει με την «ζωντανή αναμετάδοση».

Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται, δε μαγνητοσκοπείται, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό.

Αντί να προχωρήσουν στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι όροι υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, προχωρούν σε εμβαλωματικές διατάξεις που εκθέτουν σε πολλαπλούς κινδύνους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η στάση του υπουργείου Παιδείας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία».

Ακολουθεί απόσπασμα από την τοποθέτηση του Θανάση Παφίλη για την απαράδεκτη τροπολογία του Υπ. Παιδείας.

«Δεν θα μετατρέψετε σε τηλεοπτικό σόου τη διδασκαλία» (vid)

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,436 times, 1 visits today)
Back2Top