Σύνδεσμος Φιλίας Κορέας: Ο «ιός» του καπιταλισμού! (εικ)

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φιλίας Κορέας (KFA Greece) με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού μας έστειλε μία επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε:

Ιταλία: 189 νεκροί σε 24 ώρες - Πάνω από χίλια τα θύματα του φονικού ιού
Σύνδεσμος Φιλίας Κορέας: Ο «ιός» του καπιταλισμού!

«Με αγωνία παρακολουθούμε όλοι τα γεγονότα γύρω από τον κορωνοϊό (Covid-19) ο οποίος έχει στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους με την Κίνα, την Ιταλία και την Ισπανία να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα χιλιάδες περιστατικά και τους θανάτους.

Είναι σαφές πλέον ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας αντιμετωπίζει με απόλυτη επιτυχία την εξάπλωση του κορωνοϊού την ίδια ώρα που η Ιταλία δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Τα «προηγμένα» καπιταλιστικά συστήματα υγείας απέτυχαν παταγωδώς ενώ η ιδιωτική υγεία δείχνει ανίκανη να κάνει τα στοιχειώδη την ίδια ακριβώς ώρα που η ίδια «ανθίζει» καταπίνοντας με μανία επιδοτήσεις και δισεκατομμύρια δολάρια από «μέλη» και ασθενείς.

Ασθενείς που οι κυβερνήσεις του καπιταλισμού «σπρώχνουν» προς τους λέοντες της ιδιωτικής υγείας παρέχοντας ελλειπή και άθλια δημόσια συστήματα υγείας.

Την ίδια ώρα που τεράστιο μέρος προϋπολογισμού πηγαίνει στις τράπεζες και στα «έργα» του Ιμπεριαλισμού η υγεία αντιμετωπίζει περικοπές, απολύσεις, ελλείψεις κτλ. με τρανταχτό παράδειγμα τις «εκκλήσεις» της ελληνικής κυβέρνησης για συμμετοχή στο έκτακτο πρόγραμμα προσλήψεων ιατρών.

Σύνδεσμος Φιλίας Κορέας: Ο «ιός» του καπιταλισμού
Σύνδεσμος Φιλίας Κορέας: Ο «ιός» του καπιταλισμού!

Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας από την άλλη απέκλεισε γρήγορα και αποφασιστικά τα σύνορα της κάνοντας ένα άμεσο «lock down» σε όλους τους τομείς ενώ υπήρξε από τις πρώτες χώρες που αύξησε την καραντίνα από 14 ημέρες σε 21 ημέρες.

Παρείχε άμεσα σε όλους τους πολίτες μάσκες και αντισηπτικά ενώ ειδικές ομάδες προχωρούν σε απολύμανση δρόμων, κτηρίων, οχημάτων, κατοικιών, εργοστασίων κτλ.

Ο κεντρικός σχεδιασμός πέτυχε την πλήρη απόκρουση του ιού.

Η ΛΔ Κορέας είναι η μόνη χώρα που βρίσκεται σε καθεστώς «σάντουιτς» (Κίνα και Νότια Κορέα) και δεν έχει κανένα κρούσμα.

Γιατί;

Γιατί το σύστημα αντέδρασε άμεσα και καταλυτικά κάτω από ένα καθεστώς σκληρών κυρώσεων οι οποίες δεν γνώρισαν χαλάρωση ούτε εν μέσω πανδημίας πάρα τις εκκλήσεις τουΕρυθρού Σταύρου.

Σύνδεσμος Φιλίας Κορέας: Ο «ιός» του καπιταλισμού

Γιατί στο επίκεντρο του Σοσιαλιστικού συστήματος είναι ο άνθρωπος και όχι τα κέρδη.

Η οικονομική ζημία μπορεί να καλυφθεί οι νεκροί όμως δεν επιστρέφουν. Η απάντηση πρέπει να είναι ο άνθρωπος.

Ο κορωνοϊός ας είναι η αφορμή και το παράδειγμα για τους λαούς και την εργατική πάλη.

Για έναν κόσμο με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος των Καπιταλιστών που από φόβο μην χάσουν τα κέρδη τους άφησαν τον ιό να κατακτήσει την ανθρωπότητα και να σπείρει τρόμο, θάνατο και αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον.

Ευχές για γρήγορη επίλυση του προβλήματος. Υπομονή και να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των ειδικών».

Σύνδεσμος Φιλίας Κορέας: Ο «ιός» του καπιταλισμού! (εικ)

{"autoplay":"true","autoplay_speed":3000,"speed":300,"arrows":"true","dots":"true"}

KFA Greece

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 748 times, 1 visits today)
Back2Top