Πυροβολισμοί κατά της Κουβανικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον! (εικ)

Μιγκέλ Ντίας Κανέλ: «Η Κούβα περιμένει τη διερεύνηση για τους πυροβολισμούς ενάντια στην Πρεσβεία μας στις ΗΠΑ. Καταδικάζουμε την επίθεση. Τα κράτη πρέπει να προστατεύουν τις διπλωματικές αποστολές που βρίσκονται στο έδαφός τους» – Ένας ύποπτος ανακρίνεται από τις αρχές

Σήμερα τα ξημερώματα, ένας άγνωστος άνοιξε πυρ ενάντια στο κτίριο της κουβανικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.

Το προσωπικό της κουβανικής αποστολής είναι απολύτως ασφαλές, αλλά στο κτίριο προκλήθηκαν υλικές φθορές, όπως ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.

Πυροβολισμοί κατά της Κουβανικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον
Η πρεσβεία της Κούβας στην Ουάσιγκτον

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, στην οδό 16 ΝW, και οι γείτονες αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές και πυροβολισμούς, πριν επέμβει η αστυνομία που κατέφτασε λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο.

Ένα ύποπτο άτομο, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, συνελήφθη από τις τοπικές αρχές στον τόπο των γεγονότων και ανακρίνεται, σύμφωνα με τη δημόσια ανακοίνωση.

Η κουβανική κυβέρνηση περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης, όπως και για τις περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε, ενώ σημειώνει πως οι αρχές των ΗΠΑ έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των διπλωματικών αποστολών.

Ο ηγέτης της Κούβας Μιγκέλ Ντίας Κανέλ έστειλε το δικό του μήνυμα από το Τουίτερ:

«Η Κούβα περιμένει τη διερεύνηση για τους πυροβολισμούς ενάντια στην Πρεσβεία μας στις ΗΠΑ. Καταδικάζουμε την επίθεση. Τα κράτη πρέπει να προστατεύουν τις διπλωματικές αποστολές στη χώρα τους».

«Cuba waits for investigation into shooting of our Embassy in the United States. We condemn this aggression. States must protect diplomatic missions accredited to their country». #SomosCuba https://t.co/LNRO1a2rEp
— Miguel Díaz-Canel Bermúdez (@DiazCanelB) April 30, 2020

Η πρεσβεία της Κούβας ανέβασε φωτογραφίες με τα σημάδια που άφησε η επίθεση.

Πυροβολισμοί κατά της Κουβανικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον! (εικ)

Πηγή: Κατιούσα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 222 times, 1 visits today)
Back2Top