Οι εργοδότες ζητούν κατάργηση των φετινών καλοκαιρινών αδειών!

«Δεν περισσεύει φέτος χρόνος για διακοπές» διαμηνύουν οι εργοδότες στο υπουργείο Εργασίας, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν ήδη …«ξεκουραστεί» λόγω της αναστολής των συμβάσεων και να ανακτηθεί το …χαμένο έδαφος εξαιτίας της καραντίνας!

Σχέδιο «αναστολής» των φετινών καλοκαιρινών διακοπών για αρκετές κατηγορίες εργαζομένων, φέρεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, μετά από αίτημα εργοδοτικών φορέων.

Βέροια: Εργοδότες φακελώνουν τους «ανυπότακτους» εργάτες

Σύμφωνα με το sofokleousin.gr, εργοδοτικοί φορείς έχουν ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να …ρυθμίσει το θέμα της θερινής άδειας για φέτος, αφού λόγω του κορωνοϊού και της υποχρεωτικής αναστολής των εργασιακών συμβάσεων:

«Δεν περισσεύει χρόνος για διακοπές».

Οι εργοδότες ζητούν ειδικά για φέτος, οι εργαζόμενοι να μην λάβουν θερινή άδεια, καθώς έχουν …«ξεκουραστεί» λόγω της αναστολής των συμβάσεων τους και να μείνουν να δουλέψουν στις επιχειρήσεις, ώστε να ανακτηθεί το έδαφος (δηλαδή τα κέρδη και τα κεφάλαια) που χάθηκαν για τους εργοδότες εξαιτίας της καραντίνας!

Τα αφεντικά με την ανοχή της κυβέρνησης απαιτούν χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους να μην κάνουν φέτος διακοπές!

Να αρκεστούν στις …υποχρεωτικές άδειες που τους επιβλήθηκαν λόγω καραντίνας!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το αίτημα των εργοδοτών μελετά το υπουργείο Εργασίας και πιθανά σύντομα να προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα εξετάζει τα ακόλουθα σενάρια:

Για ορισμένους κλάδους να είναι υποχρεωτικό το μπλόκο στις θερινές άδειες.

Για άλλους κλάδους να είναι προαιρετικό και να εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, να αποφασίσει αν θα χορηγήσει άδεια στους εργαζόμενους, με βάση την κίνηση που θα έχει η επιχείρηση.

Για άλλους κλάδους το θέμα της άδειας να είναι ζήτημα διαβούλευσης εργοδότη και εργαζόμενου.

Οι εργοδότες ζητούν κατάργηση των φετινών καλοκαιρινών αδειών
Οι εργοδότες ζητούν κατάργηση των φετινών καλοκαιρινών αδειών!

Εφόσον η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της εργοδοσίας η κυβέρνηση θα έχει βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της στην κατακρεούργηση ενός ακόμα εργασιακού δικαιώματος με πρόσχημα την …ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: Ημεροδρόμος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 174 times, 1 visits today)
Back2Top