ΕΣΤΑΜΕΔΕ: Δεν θα δεχτούμε νέο πετσόκομμα στις συντάξεις μας!

Καταγγέλλουμε στεντόρεια τους εντολοδόχους του συστήματος της κερδοσκοπίας των ισχυρών, που ορέχτηκαν ξανά την «προσωπική διαφορά» – Τους προειδοποιούμε: Μην τολμήσετε!

Τη δημιουργία «κλίματος», μέσω δημοσιευμάτων, για την «αναγκαιότητα» νέων περικοπών στις συντάξεις μέσω ψαλιδιού στην «προσωπική διαφορά» καταγγέλλει με ανακοίνωση που μας απέστειλε η Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ), την οποία και δημοσιεύουμε:

ΕΣΤΑΜΕΔΕ: Δεν θα δεχτούμε νέο πετσόκομμα στις συντάξεις μας
ΕΣΤΑΜΕΔΕ: Δεν θα δεχτούμε νέο πετσόκομμα στις συντάξεις μας

«Τα παπαγαλάκια του συστήματος, στο ρόλο του λαγού, προετοιμάζουν την εφόρμηση, στα όποια συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας έμειναν, μετά το τρομερό κουτσούρεμα της δεκαετίας που πέρασε.

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Καθημερινής της 11-5-2020, (εδώ) πλήρως ενταγμένο στις επιταγές της τρόικα («των θεσμών»), στο οποίο η κ. Ξαφά προτείνει να μας κοπεί η «προσωπική διαφορά», αποκαλύπτοντας και την δηλητηριώδη σκοπιμότητα αυτού του όρου.

Έτσι από το κάπου 50% μείωσης των συντάξεων μας, που ήδη έγινε, να πάμε σε πετσόκομμα  65-70%. Δηλαδή να μας μείνει το 30-35%!

Έχουμε πληρώσει με το αίμα μας σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που χρειάζονταν, όταν μας δίνανε 2.100 (x14) στο χέρι, αφού τους περίσσευαν κι αγόραζαν τράπεζες και έκτιζαν κτίρια και κάνανε ρεμούλες κι είχαν κι αποθεματικά 3-4 δισ.

Δεν αποδεχόμαστε τη διαρκή «λογική» των κυβερνήσεων που λέει:

«Εντάξει, τα φάγανε οι προκάτοχοί μας, τώρα τι να κάνουμε, ας σφίξετε και σεις το ζωνάρι να βάλουμε όλοι πλάτη αφού τα ταμεία δεν αντέχουν».

Δεν συμπαραστεκόμαστε στο μεγάλο κεφάλαιο για να βρουν οι κυβερνήσεις του λύση πάλι σε βάρος μας.

Να σταματήσουν τον πακτωλό χρημάτων στους μεγαλοκαρχαρίες (φοροελαφρύνσεις, άμεσες και  έμμεσες επιδοτήσεις, ρεμούλες με λαδώματα εκατοντάδων εκατομμυρίων κλπ και στην πυραμίδα των εξυπηρετητών τους, που προκαλούν με τις πολυτελείς σπατάλες τους σε όλη την περίοδο της κρίσης και περισσότερο σήμερα.

ΕΣΤΑΜΕΔΕ: Δεν θα δεχτούμε νέο πετσόκομμα στις συντάξεις μας
ΕΣΤΑΜΕΔΕ: Δεν θα δεχτούμε νέο πετσόκομμα στις συντάξεις μας!

Δεν δεχόμαστε αυτή την άγρια, θρασύτατη κι απάνθρωπη εκμετάλλευση, που φτάνει μέχρι το να μας αρνούνται να έρθει γιατρός να μας δει στο σπίτι, όταν εμφανίσουμε τα συμπτώματα του κορωνοϊού!

Το ότι με τον κορωνοϊό χειροτερεύουν οι συνθήκες και για τον προϋπολογισμό των σφαγέων μας, δεν σημαίνει ότι θα αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε εμείς κι οι εργαζόμενοι, τα σπασμένα της γενικότερης ληστρικής διαχείρισης του συστήματος της κερδοσκοπίας.

Αυτή η διαχείριση είναι που γεννά και αναπαράγει τις κρίσεις, με τους μεγαλοκαρχαρίες να σκυλοτρώγονται ψάχνοντας τα υψηλά ποσοστά κέρδους για τα λιμνάζοντα κεφάλαια, που τους αποδίδει η καθολική ληστεία του λαού.

Καταγγέλλουμε στεντόρεια τους εντολοδόχους του συστήματος της κερδοσκοπίας των ισχυρών, που ορέχτηκαν ξανά την «προσωπική διαφορά».

Θα βρουν μπροστά τους και εμάς και όλους τους συνταξιούχους. Τους προειδοποιούμε: Μην τολμήσετε!»

    Ο πρόεδρος                    Ο γενικός γραμματέας

Κώστας Τζατζάνης                Σταύρος Βαρούτσης

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ…

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 117 times, 1 visits today)
Back2Top