Για τη σήψη του συστήματος δε φτάνει το αντισηπτικό…

Ο Τραμπ θεωρεί «καλή ιδέα» για τον κορωνοϊό τις ενέσεις με απολυμαντικό. Και ακόμα καλύτερη να το μοιραστεί δημόσια με την επιστημονική κοινότητα.

«Θα είχε ενδιαφέρον να το ψάχναμε», είπε, αφήνοντας τους γιατρούς στην αίθουσα να κοιτάζουν σύξυλοι το κενό.

Ο Τραμπ προτείνει ενέσεις με απολυμαντικά ενώ οι ΗΠΑ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο
Μια άλλη σπουδαία ιδέα είναι οι υπεριώδεις ακτίνες ή ένα πολύ ισχυρό φως που «θα μπορούσαμε να ρίξουμε στο εσωτερικό του σώματος».

Αν είσαι πειραματόζωο, η ιδέα να λάμπεις ή να γυαλίζεις μες στο σκοτάδι δεν είναι κάτι παράξενο, ίσα-ίσα.

Την επόμενη φορά ο Τραμπ μπορεί να έρθει με φρέσκες ιδέες για την επίπεδη γη.

Ο μέσος ψηφοφόρος θα ενθουσιαστεί και οι επιστήμονες θα κληθούν να το συζητήσουν, σαν μια ιδέα πάνω στο τραπέζι -που είναι κι αυτό επίπεδο.

Πολλοί καταλαβαίνουν πως στον καπιταλισμό οι κυβερνήσεις μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

Και για να μην είμαστε υπερβολικοί, σαν δυο σταγόνες νερό σε γαλαζοπράσινα νερά. Άλλες είναι πιο μπλε, άλλες μιλάνε για πράσινη ανάπτυξη και όταν δύει ο πράσινος ανατέλλων ήλιος, οι σταγόνες παίρνουν ροζ αποχρώσεις απ’ το ηλιοβασίλεμα, λίγο πριν πέσει η μαυρίλα του σκότους.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όμως είναι γιατί κυριαρχεί ο σκοταδισμός και στις «πεφωτισμένες» ηγεσίες.

Μελαγχολούν με τον ψεκασμένο φασίστα Τραμπ, αναπολούν την επιστροφή σε μια «αστική κανονικότητα», με σοβαρούς ηγέτες, που δεν είναι τίποτα επαναστάτες, αλλά δε θα είναι τουλάχιστον η εμπροσθοφυλακή του μεσαίωνα στον 21ο αιώνα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι πως ο μεσαίωνας αντιστοιχεί μεν στη φεουδαρχία, αλλά ο καπιταλισμός έχει εξαντλήσει προ πολλού τον προοδευτικό ρόλο που είχε και δεν έχει ανάγκη από περιττά φτιασίδια, όσο δε νιώθει να υπάρχει αντίπαλο δέος.

Και ότι αυτός ο κόσμος της εκμετάλλευσης δεν μπορεί παρά να αναπαράγει τη μαζική αποβλάκωση, ως απαραίτητο όρο για τη διαιώνιση της κυριαρχίας του.

Με άλλα λόγια, ο Τραμπ και κάθε επίδοξος μιμητής του στον πλανήτη, δεν είναι παρέκκλιση από την αστική κανονικότητα, αλλά ο βασικός εκφραστής της.

Για τη σήψη του συστήματος δε φτάνει το αντισηπτικό
Για τη σήψη του συστήματος δε φτάνει το αντισηπτικό…

Κι αν θέλουμε να νικήσουμε την πνευματική σαπίλα αυτού του συστήματος, δε μας αρκεί ένα συμβατικό αντισηπτικό, ούτε μια ένεση κεϊνσιανισμού (σοσιαλδημοκρατίας) και ένας Δημοκρατικός Πρόεδρος στη θέση του Τραμπ.

Το εμβόλιο έχει βρεθεί και είναι δοκιμασμένο, διαχρονικό και άκρως επίκαιρο για τον αιώνα μας…

Σφυροδρέπανος

Πηγή: Κατιούσα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 163 times, 1 visits today)
Back2Top