Γιατροί από τη Γουχάν προειδοποιούν: «Κάντε αμέσως δεκάδες χιλιάδες τεστ» (vid)

«Τεστ, τεστ, τεστ! Χωρίς ελέγχους απλώς δεν θα έχετε ιδέα πώς να εντοπίσετε τα ύποπτα κρούσματα και πώς να απομονώσετε τις στενές επαφές»

Οι γιατροί της πόλης Γουχάν στην κεντρική Κίνα, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός, διαπιστώνουν ανησυχητικές ενδείξεις ότι οι χώρες της Ευρώπης και της ΕΕ επαναλαμβάνουν τα αρχικά λάθη της Κίνας, όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα σε διεθνή ΜΜΕ.

Ειδικότερα, προειδοποίησαν για την ανεπαρκή προστασία του υγειονομικού προσωπικού στα ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

Γιατροί από τη Γουχάν προειδοποιούν: «Κάντε αμέσως δεκάδες χιλιάδες τεστ»
Γιατροί από τη Γουχάν προειδοποιούν: «Κάντε αμέσως δεκάδες χιλιάδες τεστ»

Στη Γουχάν η έλλειψη κατανόησης της νέας ασθένειας και προστατευτικού εξοπλισμού κατά τις πρώτες βδομάδες της εμφάνισης, το Γενάρη, προκάλεσε τη μόλυνση χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης κατά τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό και τουλάχιστον 46 υγειονομικοί έχασαν τη ζωή τους.

«Οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας μολύνονται με τον Covid-19 στην καθημερινή τους πρακτική σε αριθμούς που προσεγγίζουν αρκετά την τότε κατάσταση στη Γουχάν»,

δήλωσε ο Wu Dong, καθηγητής Γαστρεντερολογίας στο Νοσοκομείο «Union Medical College» του Πεκίνου.

Με δεδομένη την υπάρχουσα εμπειρία από την Κίνα, στην Ευρώπη η ανεπαρκής προστασία του υγειονομικού προσωπικού μπορεί να εξηγηθεί με την έλλειψη ιατρικού υλικού που προκαλεί η καπιταλιστική οικονομία της αγοράς, αλλά και με το ελλιπές προσωπικό, που είναι ο κανόνας σε όλη την Ευρώπη.

Κινέζοι ειδικοί πιστεύουν ότι το υγειονομικό προσωπικό στις μεγάλες δυτικές χώρες, στις οποίες ο ιός έχει ριζώσει, οδηγείται σε κρίση.

Χώρες από την Ιταλία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν έλλειψη ιατρικών προστατευτικών υλικών, όπως μάσκες στα νοσοκομεία.

Ο ταχέως αυξανόμενος αριθμός ασθενών απειλεί να συντρίψει τους γιατρούς και τις νοσοκόμες.

Το υψηλό δυναμικό μόλυνσης του ιού δείχνει ότι θα μπορούσε επίσης να μεταδοθεί με ασυνήθιστους τρόπους, όπως μέσω των ματιών.

«Στη Γουχάν οι ΩΡΛ και οι οφθαλμίατροι μολύνθηκαν σε υψηλότερα ποσοστά από τους συναδέλφους τους στα ίδια νοσοκομεία»,

δήλωσε ο Ντου Μπιν, διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο «Union Medical College» του Πεκίνου πιθανόν «επειδή αυτοί οι γιατροί έχουν πολύ στενή επαφή με τους ασθενείς».

Γιατροί από τη Γουχάν προειδοποιούν: «Κάντε αμέσως δεκάδες χιλιάδες τεστ»
Εξαντλημένοι γιατροί και νοσηλευτές στην πόλη Γουχάν (Φεβρουάριος 2020)

Και πρόσθεσε πως:

«Είναι ζωτικής σημασίας γιατροί και νοσηλευτές να εκπαιδεύονται πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους».

Σε αντίθεση με προηγούμενες πανδημίες, όπως η περίπτωση του SARS το 2003, ο κορωνοϊός προκάλεσε αρχικά ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα σε μερικούς ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι τον μετέδιδαν άθελά τους σε άλλους.

Για το λόγο αυτό οι γιατροί πιστεύουν ότι τεστ νουκλεϊνικών οξέων που προσδιορίζουν τη γενετική ακολουθία του ιού σε δείγματα ασθενών είναι απαραίτητη.

«Τεστ, τεστ, τεστ! Χωρίς ελέγχους απλώς δεν θα έχετε ιδέα πώς να εντοπίσετε τα ύποπτα κρούσματα και πώς να απομονώσετε τις στενές επαφές»,

δήλωσε ο Du.

Η Νότια Κορέα, η οποία είχε το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων στην Ασία, έφερε σε μεγάλο βαθμό την επιδημία υπό έλεγχο εξετάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Το 6λεπτο βίντεο που ακολουθεί δείχνει βήμα προς βήμα το πως εξελίχτηκε η επιδημία στην Κίνα και τα μέτρα που πήρε για να καταφέρει τελικά να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας…

Γιατροί από τη Γουχάν προειδοποιούν: «Κάντε αμέσως δεκάδες χιλιάδες τεστ» (vid)

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3,781 times, 1 visits today)
Back2Top