Ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν έπεσε με το φορτηγάκι του πάνω σε διαδηλωτές! (vid)

Καθημερινό φαινόμενο τείνουν για γίνουν στις ΗΠΑ περιστατικά με ακροδεξιούς που πέφτουν με τα αυτοκίνητά τους πάνω σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη δολοφονική χρήση βίας αστυνομικών κατά αφροαμερικάνων, με τελευταίο παράδειγμα τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν έπεσε με το φορτηγάκι του πάνω σε διαδηλωτές

Μετά το περιστατικό, όπου αστυνομικοί έπεσαν με τα περιπολικά τους πάνω σε διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη και τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε άνδρα στο Σιάτλ που έπεσε με το αμάξι του πάνω σε διαδηλωτές πυροβολώντας μάλιστα κι έναν από αυτούς,

την Κυριακή το βράδυ, ένας ακόμη άνδρας, που συστήνεται ως τοπικός επικεφαλής της δολοφονικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, έριξε το φορτηγάκι του εναντίον ανθρώπων του κινήματος Black Lives Matter που διαδήλωναν ειρηνικά στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνιας.

Ο 36χρονος δράστης Χάρι Χ. Ρότζερς, που είναι γνωστός στις αρχές για τη «δράση» του στο παρελθόν, παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο και κατηγορείται για επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης με δόλο και βανδαλισμό, αφού σύμφωνα με μάρτυρες έπεσε με το αγροτικό του αυτοκίνητο πάνω σε διαδηλωτή, τραυματίζοντάς τον ευτυχώς ελαφρά.

«Μετά τη διεξαγωγή έρευνας ενδέχεται να του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες»,

έγραψε στο Twitter η Σάνον Τέιλορ εισαγγελέας της κομητείας Χένρικο της Βιρτζίνια.

Ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν έπεσε με το φορτηγάκι του πάνω σε διαδηλωτές
Ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν έπεσε με το φορτηγάκι του πάνω σε διαδηλωτές!

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο Ρότζερς:

«Είναι κατ’ ομολογία του και όπως αποδεικνύεται από αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν, ενώ κάνει προπαγάνδα υπέρ της ιδεολογίας της υπεροχής της λευκής φυλής».

Το τηλεοπτικό δίκτυο WTVR του Ρίτσμοντ μετέδωσε αρχειακό υλικό με τον δράστη να φορά τη λευκή στολή της ΚΚΚ, και να ανεμίζει σημαία της Συνομοσπονδίας (το λάβαρο των Νοτίων κατά τον αμερικανικό εμφύλιο).

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ…

Ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν έπεσε με το φορτηγάκι του πάνω σε διαδηλωτές! (vid)

Με πληροφορίες από: WTVR News

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 392 times, 1 visits today)
Back2Top