Ισόβια στον χρυσαυγίτη Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα

Επί το αυστηρότερο ανέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) την πολυετή κάθειρξη που είχε επιβληθεί στον χρυσαυγίτη Βαγγέλη Στεφανάκη για την δολοφονία της φίλης του, επιβάλλοντας του την ποινή των ισοβίων.

Να σημειωθεί ότι ο Στεφανάκης, είχε επιτεθεί και στον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή Γιώργο Τσιμπουκάκη στις 12 Ιούνη του 2012.

Ισόβια στον χρυσαυγίτη Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα
Αιμόφυρτος ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ, δέχεται τις πρώτες βοήθειες μετά από δολοφονικό χτύπημα με σιδερογροθιά από τον χρυσαυγίτη Στεφανάκη…

Το δικαστήριο κλήθηκε να αποφασίσει, μετά από αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο, αν ορθώς δόθηκε στον 32χρονο κατηγορούμενο που είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου την φίλη του Φαίη Μπλάχα, τον Απρίλη του 2013 στη Νέα Μάκρη, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, το οποίο είχε οδηγήσει από τα ισόβια στην 20ετή κάθειρξη.

Η ομόφωνη κρίση των δικαστών σήμερα, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, ήταν ότι στον καταδικασθέντα δεν έπρεπε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, γεγονός που επανέφερε τον 32χρονο στην πρωτόδικη ετυμηγορία των ισοβίων.

Εισαγγελέας και δικαστές θεώρησαν κατά την σημερινή διαδικασία, που αφορούσε μόνο το ζήτημα του ελαφρυντικού που του δόθηκε κατά την δευτεροβάθμια δίκη, ότι ο 32χρονος δεν έπραξε τίποτα που να δηλώνει μεταμέλεια,

αφού όχι μόνο δεν πήγε αμέσως στο νοσοκομείο την αιμόφυρτη από τα χτυπήματά του φίλη του, αλλά κρυβόταν ένα μήνα μετά το συμβάν.

Η υπόθεση ήρθε για τρίτη φορά στο ακροατήριο μετά από αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος κατά της αναγνώρισης του ελαφρυντικού από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Ισόβια στον χρυσαυγίτη Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα
Ισόβια στον χρυσαυγίτη Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα!

Μετά την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου ο 32χρονος δεν θα μπορεί να αποφυλακιστεί τον προσεχή Αύγουστο, βάσει της απόφασης για 20ετή κάθειρξη, αλλά θα πρέπει να παραμείνει ακόμη επτά χρόνια στη φυλακή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Ημεροδρόμος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,950 times, 1 visits today)
Back2Top