Ισπανία: Έκαναν μαζικές εξαγωγές διαγνωστικών τεστ μέχρι και τις 15 Μαρτίου

Συνελήφθη επιχειρηματίας για κλοπή 2 εκατομμυρίων μασκών

Συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων και θανάτων και στην Ισπανία, αν και τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν μια σχετική σταθεροποίηση.

Ισπανία: Έκαναν μαζικές εξαγωγές διαγνωστικών τεστ μέχρι και τις 15 Μαρτίου
Ένας εργαζόμενος περπατά ανάμεσα σε φέρετρα, τα περισσότερα από τα οποία περιέχουν τα σώματα των θυμάτων Covid-19, στο χώρο στάθμευσης (!!) ενός γραφείου κηδειών την Βαρκελώνη (Reuters-2 Απριλίου)

Σύμφωνα με την Εταιρεία Εντατικής Ιατρικής (Semicyuc):

«Είμαστε ακόμα πολύ, πολύ μακριά από το φυσιολογικό και εξακολουθούν να υπάρχουν ασθενείς σε νοσοκομειακές μονάδες που μπορεί να εισέλθουν στη ΜΕΘ, αλλά είναι αλήθεια ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, είναι πιο ελεγχόμενη».

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του επιστημονικού οργανισμού:

«Η Μαδρίτη έχει ήδη ξεπεράσει την κορύφωσή της και η Καταλονία είναι έτοιμη»,

ωστόσο η κανονικότητα είναι πολύ μακριά, επειδή οι ΜΕΘ:

«Βρίσκονται στο 200% ή στο 300% της αρχικής τους δυνατότητας».

Οι θάνατοι στη χώρα μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τους 740 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 145.000, ενώ 48.000 έχουν θεραπευτεί από την έναρξη της πανδημίας το Μάρτη, ενώ 7.069 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιμή σε ΜΕΘ.

Ισπανία: Έκαναν μαζικές εξαγωγές διαγνωστικών τεστ μέχρι και τις 15 Μαρτίου
Ισπανία: Έκαναν μαζικές εξαγωγές διαγνωστικών τεστ μέχρι και τις 15 Μαρτίου

Στο μεταξύ, όλο και περισσότερο έρχονται στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση PSOE – «Ουνίδας Ποδέμος» αγνόησε και υποτίμησε τις προειδοποιήσεις του Π.Ο.Υ. για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας.

Επίσης, η αναρχία της καπιταλιστικής οικονομίας, ο ανταγωνισμός και το κυνήγι του κέρδους δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Όπως ανέφερε χτεσινό ρεπορτάζ της «Εl Mundo», παρότι εταιρείες στην Ισπανία κατασκευάζουν διαγνωστικά τεστ (κιτ PCR) για την ανίχνευση του κορωνοϊού από τα τέλη Γενάρη, τα εξήγαγαν αντί να προμηθεύονται οι υγειονομικές υπηρεσίες για τις εγχώριες ανάγκες.

Μέχρι και τις 15 Μάρτη γίνονταν μαζικές εξαγωγές κιτ και η κυβέρνηση δεν παρενέβη στις ισπανικές εταιρείες, ούτε έδωσε εντολή για προτεραιότητα στην Ισπανία, παρά τις προειδοποιήσεις του ΠΟΥ.

Πρόκειται για τα πιο αξιόπιστα τεστ τα οποία σήμερα αγοράζει η κυβέρνηση από το εξωτερικό, ενώ πέρασαν βδομάδες που ήταν σε έλλειψη και τα τεστ γίνονταν με το σταγονόμετρο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politiko η ισπανική κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί και το φιάσκο των 600.000 διαγνωστικών τεστ που αγόρασε με τυμπανοκρουσίες από την Κίνα που αποδείχτηκαν ελαττωματικά αφού το ποσοστό ανίχευσης του νέου κορωνοϊού ήταν μόλις 30%.

H κυβέρνηση υποστήριξε ότι δεν τα αγόρασε απευθείας από την Κίνα αλλά μέσω μιας ισπανικής εταιρείας.

Ισπανία: Έκαναν μαζικές εξαγωγές διαγνωστικών τεστ μέχρι και τις 15 Μαρτίου
Η ισπανική κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης για το φιάσκο των διαγνωστικών κιτ

Σύμφωνα με την Mail Online έχει ήδη προβεί σε ενέργειες επιστροφής.

Συνελήφθη επιχειρηματίας για κλοπή 2 εκατομμυρίων μασκών

Η Κοινότητα της Γαλικίας ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι έκλεψε δύο εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες.

Η έρευνα συνεχίζεται, όμως:

«Καταδεικνύει ότι η κλοπή έγινε ενώ η πανδημία του νέου κορωνοϊού έπληττε πολλές χώρες και θεωρείτο πρόβλημα δημόσιας υγείας».

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι το υλικό πουλήθηκε σε επιχείρηση στην Πορτογαλία.

Ένα ακόμα παράδειγμα γνήσιου «πατριωτισμού» και «υγιούς» επιχειρηματικότητας…

Με πληροφορίες από Ριζοσπάστη και Politiko

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 152 times, 1 visits today)
Back2Top