Ισπανία: Νεκροί εγκαταλελειμμένοι σε γηροκομείο!

Η Υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για αμείλικτη και άτεγκτη αντιμετώπιση των υπευθύνων εξαιρώντας ωστόσο το κράτος και τις δικές του ευθύνες για την περίθαλψη των ατόμων τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη φροντίδας

Θα μπορούσε να είναι εικόνες από κάποιο δυστοπικό μυθιστόρημα, αλλά η πραγματικότητα ξεπερνά με τραγικό τρόπο τη φαντασία και μας αφήνει άναυδους.

Όπως ανακοίνωσε χτες η υπουργός Άμυνας της ισπανικής κυβέρνησης, Μαργαρίτα Ρόμπλες, ο ισπανικός στρατός -που έχει πλέον την αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας- ανακάλυψε εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους μέσα σε γηροκομεία που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Οι ηλικιωμένοι εγκαταλείφθηκαν ανήμποροι στην τύχη τους, ενώ κάποιοι εξ αυτών βρήκαν φρικτό θάνατο στα κρεβάτια τους, τελείως αβοήθητοι!

Ισπανία: Νεκροί εγκαταλελειμμένοι σε γηροκομείο
Ισπανία: Νεκροί εγκαταλελειμμένοι σε γηροκομείο!

Δυστυχώς δεεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, καθώς έχουν καταγραφεί δεκάδες θάνατοι σε γηροκομεία της περιφέρειας της Μαδρίτης και της Καστίλλης – Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία, ενώ οι επισκέψεις του στρατού σε αντίστοιχα ιδρύματα εντόπισαν αρκετές αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η Υπουργός Άμυνας της Ισπανίας έκανε λόγο για αμείλικτη και άτεγκτη αντιμετώπιση των υπευθύνων -εξαιρώντας ωστόσο το κράτος και τις δικές του ευθύνες για την περίθαλψη των ατόμων τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη φροντίδας.

Σε κάθε περίπτωση, η τραγική είδηση σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη και προκύπτει αμείλικτο το ερώτημα.

Το ανθρώπινο είδος θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τελικά τον ιό και να επιζήσει. Η ανθρωπιά όμως θα επιβιώσει ως χαρακτηριστικό ή θα την θάψουμε μαζί με τα χιλιάδες θύματα;

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και The Telegraph

Πηγή: Κατιούσα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 410 times, 1 visits today)
Back2Top