Πες το όπως οι Ναζί: «Θυσιάστε τους αδύναμους – Aνοίξτε ξανά το Τενεσί»

Κάθε μέρα που περνά ολοένα και περισσότερο φαίνεται να ενισχύονται οι αντιδραστικές φωνές στις ΗΠΑ, που διαμαρτύρονται για τα μέτρα περιορισμού για τον έλεγχο εξάπλωσης της επιδημίας.

Έτσι μετά τις ένοπλες (!) διαδηλώσεις ακροδεξιών στο Μίτσιγκαν, το μπλοκάρισμα δρόμων στο Κολοράντο και σε αρκετές ακόμα πολιτείες, με την προτροπή μάλιστα του Προέδρου Τραμπ, μια ακόμα περίπτωση, αυτή τη φορά από το Τενεσί, έρχεται να καταρρίψει κάθε ρεκόρ μισανθρωπισμού.

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την καραντίνα στις ΗΠΑ

Προχτές Δευτέρα, μια γυναίκα οπαδός του Τραμπ (κι όχι μόνο του Τραμπ από ότι θα καταλάβετε) στο Νάνσβιλ του Τενεσί μαζί με δεκάδες ακόμα άτομα διαμαρτυρόταν για το lock-down, απαιτώντας την άμεση άρση του.

Η γυναίκα κρατούσε ένα «εντυπωσιακό» αυτοσχέδιο πλακάτ, με το οποίο πρότεινε στον Κυβερνήτη του Τενεισί να θυσιάσει τους «αδύναμους» για να λειτουργήσει πάλι η «οικονομία», δηλαδή οι επιχειρηματίες.

Όπως μετέδωσε ο τοπικός σταθμός «News Channel 9»:

«Δεκάδες διαδηλωτές εμφανίστηκαν στο Νάσβιλ τη Δευτέρα για να απαιτήσουν την επανέναρξη της οικονομίας το συντομότερο δυνατό, καθώς πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται χωρίς κανένα είδος εισοδήματος».

Ακόμα μια απόδειξη για τα αδιέξοδα ενός συστήματος, που βάζει κυριολεκτικά το μαχαίρι στο λαιμό της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων βάζοντάς τους να «διαλέξουν» με ποιον τρόπο θα πεθάνουν: Από κορωνοϊό ή από φτώχεια και ανεργία.

Αντί λοιπόν να απαιτήσουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, καθολική πρόσβαση του λαού στην Υγεία, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και επιδόματα ενίσχυσης του εισοδήματος για όσους πλήττονται από την καραντίνα, κινητοποιούνται και διαδηλώνουν ουσιαστικά για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των πετρελαιάδων και των χρηματιστηριακών ομίλων, με «συνθήματα» που θα ζήλευαν ο Μένγκελε και οι ..Ναζί!

Πες το όπως οι Ναζί: «Θυσιάστε τους αδύναμους - Aνοίξτε ξανά το Τενεσί»
Πες το όπως οι Ναζί: «Θυσιάστε τους αδύναμους – Aνοίξτε ξανά το Τενεσί»

Βλέπετε στην «Χώρα της Ελευθερίας» πάει πολύ να ζητά ο λαός τέτοιου είδους «σοβιετικά» μέτρα…

Επιπλέον, από τις εικόνες φαίνεται καθαρά ότι αρκετοί από τους διαδηλωτές φαίνεται να είναι και υποστηρικτές της θεωρίας ότι δεν υπάρχει επιδημία, ότι όλα είναι μια.. .συνωμοσία αφού πολλοί από αυτούς όχι μόνο δεν κρατούσαν αποστάσεις μεταξύ τους αλλά και δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Ακόμα ένα δείγμα πως ακροδεξιοί και συνωμοσιολόγοι (ψεκασμένοι, τσιπαρισμένοι κ.ο.κ.) αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, τουλάχιστον ως προς το «ιδεολογικό» υπόβαθρο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις των ακροδεξιών δεν έχουν κοπάσει ούτε μετά την ανακοίνωση του Κυβερνήτη του Τενεσί, Bill Lee ότι τα μέτρα περιορισμού θα αρθούν την ερχόμενη Παρασκευή 1 Μαΐου, παρά το γεγονός ότι η επιδημία στις ΗΠΑ όχι μόνο δεν φαίνεται να είναι υπό έλεγχο αλλά όσο περνά ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει και τα θύματα αυξάνονται.

Τις τελευταίες 40 ημέρες και μέχρι την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμές, οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπερνούσαν τις 47.200 χωρίς να περιλαμβάνονται οι ασθενείς που έχουν πεθάνει αβοήθητοι στο σπίτι τους και στους διάφορους οίκους ευγηρίας.

Με πληροφορίες από Raw Story

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 534 times, 1 visits today)
Back2Top