Η Κίνα ανακοίνωσε επιπλέον 1290 νεκρούς που είχαν «ξεπέσει»

Ενώ στην Ισπανία τουλάχιστον 11 χιλιάδες νεκροί σε γηροκομεία και άλλες δομές ενδέχεται να μην έχουν καταγραφεί!

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Κίνα από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε από 3.322 σε 4.632, μετά από νέα καταμέτρηση στοιχείων από την Γουχάν, όπως ανακοίνωσε η υγειονομική αρχή της χώρας.

Η Κίνα ανακοίνωσε επιπλέον 1290 νεκρούς που είχαν «ξεπέσει»
Η Κίνα ανακοίνωσε επιπλέον 1290 νεκρούς που είχαν «ξεπέσει»

Σύμφωνα με κινέζους αξιωματούχους, οι βασικοί λόγοι για αυτή την αναθεώρηση των 1.290 επιπλέον θανάτων είναι τέσσερις:

Πρώτον, η αύξηση των ασθενών στο αρχικό στάδιο της επιδημίας προκάλεσε έλλειψη ιατρικών πόρων και σοβαρή ανεπαρκή ικανότητα θεραπείας.

Έτσι μερικοί ασθενείς δεν εισήλθαν στα νοσοκομεία και πέθαναν στο σπίτι τους.

Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής της επιδημίας, τα νοσοκομεία ήταν υπερφορτωμένα και το ιατρικό προσωπικό απασχολημένο με τη θεραπεία.

Έτσι αντικειμενικά υπάρχουν καθυστερημένες αναφορές, αναπάντητες αναφορές καθώς και λάθη.

Τρίτον, λόγω της ταχείας αύξησης των καθορισμένων ιατρικών ιδρυμάτων για τους ασθενείς με Covid-19, υπάρχουν υπουργεία, επαρχιακά, δημοτικά και περιφερειακά νοσοκομεία, καθώς και επιχειρήσεις, ιδιωτικά νοσοκομεία καθώς και προσωρινά νοσοκομεία (Fangcang Hospitals).

Έτσι, ορισμένα από αυτά απέτυχαν να συνδεθούν εγκαίρως με το Κεντρικό Δίκτυο Επιδημίας.

Τέταρτον, η καταγραφή ορισμένων περιπτώσεων θανάτου ήταν είτε ελλιπής είτε λανθασμένη και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν νέοι έλεγχοι και εκθέσεις.

Ταυτόχρονα απορρίπτουν κάθε θεωρία περί εσκεμμένης απόκρυψης, όπως εδώ και μέρες κατηγορείται από τις ΗΠΑ.

Μάλιστα οι «Global Times» (εφημερίδα που πρόσκειται στο ΚΚ Κίνας) με άρθρο της απορρίπτει κάθε κατηγορία για έλλειψη διαφάνειας και ανέφερε ότι οι αναθεωρήσεις έγιναν «με βάση τα γεγονότα», προσθέτοντας ότι η Κίνα δεν είχε επηρεαστεί από τον «δυτικό θόρυβο».

Η Κίνα ανακοίνωσε επιπλέον 1290 νεκρούς που είχαν «ξεπέσει»

«Η αυστηρή αναθεώρηση και διόρθωση του αριθμού των νεκρών σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για σκόπιμη απόκρυψη. Οι αιτιάσεις ότι η Κίνα είπε ψέματα για τον αριθμό των θανάτων από τον κορωνοϊό απέχει πολύ από την αλήθεια. Η Κίνα δεν είναι μια χώρα όπου μπορεί κανείς να κατασκευάσει δεδομένα παραβίαζοντας κατάφωρα τον νόμο»,

ανέφερε η εφημερίδα.

Ισπανία: Τουλάχιστον 11 χιλιάδες νεκροί ενδέχεται να μην έχουν καταγραφεί!

Ακόμη και 11.600 επιπλέον ενδέχεται να είναι οι νεκροί από τον κορωνοϊό σε δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως γηροκομεία και σπίτια για Άτομα με Αναπηρίες, αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας «El Pais» με συγκεντρωτικά στοιχεία από τις αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας.

Τα δεδομένα προκύπτουν από τη συλλογή των στατιστικών που δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των κοινοτήτων στο υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παρέχει πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα και να μην υπολογίζει αυτούς τους νεκρούς.

Οι τουλάχιστον 18.600 νεκροί από κορωνοϊό, που ανέφερε το υπουργείο Υγείας μέχρι την Πέμπτη, είναι μόνο όσοι είχαν υποβληθεί στο διαγνωστικό τεστ, η πλειοψηφία τους στα νοσοκομεία.

Είναι άγνωστο πόσοι ακριβώς από τους 11.657 νεκρούς στα κοινωνικά κέντρα – δημόσια και ιδιωτικά – συμπεριλαμβάνονται στα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το σίγουρο είναι πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εκτός των επίσημων στατιστικών.

Ενδεικτικά:

Η Κίνα ανακοίνωσε επιπλέον 1290 νεκρούς που είχαν «ξεπέσει»

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Κοινωνικών Πολιτικών της Μαδρίτης που παρέδωσε στο κεντρικό υπουργείο Υγείας της χώρας την Τετάρτη, 4.953 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας σε δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, είτε από κορονοϊό, είτε με συμπτώματα κορονοϊού.

Δηλαδή περίπου 2.000 περισσότεροι από τα επίσημα στοιχεία.

Στην Καταλονία, πάνω από 1.800 άνθρωποι πέθαναν μέσα στις δομές με συμπτώματα.

Η Καστίλη και Λεόν αναφέρει 827 επιβεβαιωμένους θανάτους από κορωνοϊό και επιπλέον 1.039 άτομα που πέθαναν με συμβατά συμπτώματα.

Με πληροφορίες από Υγειονομική Επιτροπή επαρχίας Χουμπέι και Ριζοσπάστη

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 161 times, 1 visits today)
Back2Top