ΚΚΕ: Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Σερβίας στις Βρυξέλλες για τον αποκλεισμό του ΝΚΚΓ (εικ)

Το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τις εκλογές στη Σερβία

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Σερβίας στις Βρυξέλλες για τον αποκλεισμό του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας (ΝΚΚΓ) από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής συμμετείχαν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Βέλγιο μετά από κάλεσμα του ΚΚ Βελγίου.

Αντιπροσωπεία του ΚΚ Βελγίου παρέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας σε εκπρόσωπο της πρεσβείας.

ΚΚΕ: Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Σερβίας στις Βρυξέλλες για τον αποκλεισμό του ΝΚΚΓΑκολούθησαν παρεμβάσεις από στέλεχος του ΚΚ Βελγίου και του ΚΚΕ με τις οποίες καταδικάστηκε η απαράδεκτη ενέργεια αποκλεισμού από τις εκλογές και εκφράστηκε η αλληλεγγύη στο ΝΚΚΓ.

Σε ανακοίνωσή του το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας σημειώνει:

«Η Εκλογική Επιτροπή, αμέσως μετά την άρνηση συμμετοχής του ψηφοδελτίου μας, «Ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη διέξοδος», στις εκλογές, επέτρεψε τη συμμετοχή στη δεξιά οργάνωση «Levijatan», για την οποία είχε αποφασίσει νωρίτερα ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για εγγραφή στις εκλογές, καθώς δεν είχε καταθέσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών προς υποστήριξη των υποψηφίων της.

Είναι σαφές ότι η Εκλογική Επιτροπή έκανε διακρίσεις σε βάρος των κομμουνιστών κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών, γεγονός που δείχνει ότι όλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές εκτός από το ψηφοδέλτιό μας.

Εκπρόσωποι του ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας και της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας παρέδωσαν τις υπογραφές που είχαν συλλεχθεί για το ψηφοδέλτιο στις 5 Ιούνη».

Να σημειωθεί ότι η Εκλογική Επιτροπή προέβαλε προσχηματικά αντιρρήσεις για λάθη στα στοιχεία που κατατέθηκαν και, όταν το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας ζήτησε μια μικρή παράταση για να διορθωθούν (καθώς το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιούνη ήταν κλειστά τα συμβολαιογραφεία), αυτή δεν δόθηκε.

ΚΚΕ: Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Σερβίας στις Βρυξέλλες για τον αποκλεισμό του ΝΚΚΓ

Στη συνέχεια απορρίφθηκε και η έφεση που άσκησε το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας, στο διοικητικό δικαστήριο του Βελιγραδίου.

Το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας, καταγγέλλοντας και τον απαράδεκτο εκλογικό νόμο και τη στάση της Επιτροπής, καλεί τους εργαζομένους, τους νέους, κάθε τίμιο άνθρωπο, να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους συμπληρώνοντας και μαρκάροντας στο ενιαίο ψηφοδέλτιο, στην κάλπη της Κυριακής, το νούμερο 22 – Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας.

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας καλεί τα αδελφά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους διοργανώνοντας διαμαρτυρίες μπροστά από τις σερβικές πρεσβείες μέχρι και σήμερα Παρασκευή,

ή να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διακρίσεις κατά του ψηφοδελτίου «Ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη διέξοδος – NKPJ-SKOJ» στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα στην Εκλογική Επιτροπή, στις διευθύνσεις rik@parlament.rs και elections@parlament.rs.

ΚΚΕ: Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Σερβίας στις Βρυξέλλες για τον αποκλεισμό του ΝΚΚΓ
ΚΚΕ: Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Σερβίας στις Βρυξέλλες για τον αποκλεισμό του ΝΚΚΓ

Το γεγονός καταγγέλλει και η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ).

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 231 times, 1 visits today)
Back2Top