ΚΚΕ: Οι κυβερνήσεις «Βορρά» και «Νότου» χειροκρότησαν νέα μνημόνια για τους λαούς

Tο αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ εκθέτει ακόμη μια φορά τους οπαδούς της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης»

Σε ανακοίνωση για τη συμφωνία του Eurogroup το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

KKE«Η απόφαση του Eurogroup αποτελεί την πιο πανηγυρική επιβεβαίωση ότι η αντιπαράθεση αυτών των ημερών δεν ήταν για το συμφέρον των λαών, αλλά για το πώς θα επιμεριστούν τα νέα δάνεια και οι χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών.

Μόλις κατέληξαν σ’ έναν ακόμη προσωρινό συμβιβασμό, όλοι μαζί – οι κυβερνήσεις του «Βορρά» και του «Νότου», οι κυβερνήσεις της δεξιάς, της σοσιαλδημοκρατίας και της δήθεν προοδευτικής συμμαχίας – χειροκρότησαν τα νέα μνημόνια για τους λαούς.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα, απ’ τη στιγμή που η αντιμετώπιση της επερχόμενης κρίσης και η χρηματοδότηση των καπιταλιστικών οικονομιών θα γίνει απ’ τους υπάρχοντες μηχανισμούς του ESM που προβλέπουν όρους και δεσμεύσεις, δηλαδή νέα μνημονιακά μέτρα.

Ο δε μηχανισμός της ΕΕ για προγράμματα μερικής απασχόλησης, με στόχο την απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας από το μισθολογικό κόστος και την ανακύκλωση της ανεργίας, που εκτινάσσεται, αποδεικνύει ότι η πολιτική της «μισής δουλειάς» είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ.

Όλα τα παραπάνω εκθέτουν για μία ακόμη φορά τους οπαδούς της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», αποκαλύπτοντας το αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ.

Είναι προφανές ότι για μία ακόμη φορά οι λαοί της Ευρώπης, που έχουν ήδη πληρώσει με χιλιάδες θύματα την πανδημία, θα κληθούν την επόμενη μέρα να πληρώσουν και αυτήν την κρίση, με νέα σκληρά μέτρα.

ΚΚΕ: Οι κυβερνήσεις «Βορρά» και «Νότου» χειροκρότησαν νέα μνημόνια για τους λαούς
ΚΚΕ: Οι κυβερνήσεις «Βορρά» και «Νότου» χειροκρότησαν νέα μνημόνια για τους λαούς

Η σκυτάλη λοιπόν περνάει σ’ αυτούς. Κάποια στιγμή θα βγουν απ’ το σπίτι τους.

Το ζήτημα είναι να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο των αγώνων και των πολιτικών εξελίξεων σε σύγκρουση με την ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα».

Η σωτηρία και η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας είναι η αιτία της πολύ σκληρής σύγκρουσης μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών, σχολίασε για το Eurogroup και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο «Kontra».

Αναφερόμενος στο «μαξιλάρι» των 36 δισ. ευρω υπενθύμισε οτι πρόκειται για χρήματα που προέκυψαν από την φορο-αφαίμαξη του λαού.

Υπογράμμισε ότι οι προτάσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ είναι για να βγαίνουμε από την κρίση με τα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού που εκεί που πρέπει να είναι.

Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος: Σκληρή σύγκρουση καπιταλιστικών κρατών ενόψει της οικονομικής κρίσης (vid)

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 187 times, 1 visits today)
Back2Top