Το ΚΚΕ τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Marfin και τους δίκαιους αγώνες του λαού μας

Το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 10.30 π.μ.

Με αφορμή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού σχετικά με την εκδήλωση αποκάλυψης πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, το Σάββατο 9 Μάη στις 12 το μεσημέρι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρόσκληση που απηύθυνε στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραβρεθούν, το ΚΚΕ ανακοινώνει τα εξής:

Ποιες προτάσεις ψήφισε το ΚΚΕ στη Συνταγματική Αναθεώρηση
Το ΚΚΕ τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Marfin και τους δίκαιους αγώνες του λαού μας

«Το ΚΚΕ τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Marfin και τους δίκαιους αγώνες του λαού μας το Σάββατο 9 Μαΐου στις 10.30 π.μ.

Οι ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων είναι τεράστιες.

Δέκα χρόνια τώρα (κι ενώ μεσολάβησαν κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ξανά ΝΔ) οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του αποτρόπαιου εγκλήματος στο κατάστημα της Marfin παραμένουν στο σκοτάδι, ενώ οι ευθύνες της τράπεζας στην ουσία έμειναν στο απυρόβλητο.

Οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί, που εργάστηκαν πυρετωδώς για την τρομοκράτηση ενός ολόκληρου λαού τότε, απέδειξαν πόσο αδίστακτοι είναι.

Για να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοχαμένων της Marfin δεν χρειάζονται κυβερνητικές και διακομματικές φιέστες.

Το ΚΚΕ τιμά τη μνήμη των θυμάτων και θα καταθέσει στεφάνι εκεί που θα στηθεί η πλακέτα μνήμης στις 10.30 π.μ., στις 9 Μαΐου 2020.

Νωρίτερα στις 10 το πρωί θα τιμήσει την 75η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα.

Οι αυτονόητες πράξεις της ενότητας του λαού μας δεν χτίζονται με ενέργειες που υπηρετούν άλλους πολιτικούς σκοπούς και με τη συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων που αξιοποίησαν τότε το θάνατο των εργαζομένων της Marfin για να συκοφαντήσουν τους δίκαιους αγώνες του λαού μας,

πολύ περισσότερο που αυτοί οι δίκαιοι αγώνες γίνεται συστηματική προσπάθεια να ταυτιστούν με την προβοκατόρικη δράση «γνωστών – αγνώστων», οι οποίοι αποδεδειγμένα και διαχρονικά έχουν σχέση με αυτούς τους μηχανισμούς «κρατικούς» και «παρακρατικούς» που οδηγούν σε τραγωδίες σαν αυτές που ζήσαμε στη Marfin.

Το ΚΚΕ τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Marfin και τους δίκαιους αγώνες του λαού μας

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχάσει.

Πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εμποδίζει και να ματαιώνει κάθε είδους αντιδραστικούς και προβοκατόρικους σχεδιασμούς σε βάρος του».

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 184 times, 1 visits today)
Back2Top