Κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου (Πάσχα) σχολεία και πανεπιστήμια!

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «προδίδει» την πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία με βάση τους υπολογισμούς της, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία στις 27 Απριλίου

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα, ότι τα μέτρα για τις άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που έχουν παιδιά θα ισχύσουν όσο είναι κλειστά τα σχολεία και μέχρι τις 10 Απριλίου, «προδίδει» τους υπολογισμούς της κυβέρνησης σε σχέση με το έως πότε θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω κορωνοϊού.

Άλλωστε, αυτό, λίγο-πολύ, ήταν αναμενόμενο…

Ποια είναι η 10η Απριλίου;

Κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου (Πάσχα) σχολεία και πανεπιστήμια
Κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου (Πάσχα) σχολεία και πανεπιστήμια!

Η Παρασκευή πριν την Μεγάλη Εβδομάδα που, ούτως ή άλλως, θα έκλειναν για δύο εβδομάδες τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση υπολογίζει ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το Υπ. Παιδειας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια, θα παραμείνουν κλειστά.

Με βάση τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τους στις 27 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη για την 10η Απριλίου, όπως είπε ο κ. Πέτσας θα περιληφθεί στην ΠΝΠ που υπογράφεται σήμερα.

Τελευταία ενημέρωση:

Αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία προβλέπεται η παράταση της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού.

Νίκη Κεραμέως: Κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου – Μείωση ύλης και άλλα μέτρα

Επέκταση σχολικού έτους, μείωση ύλης και καθυστέρηση στην έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει επί τάπητος το υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών, μετά και την παράταση στο κλείσιμο όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων μέχρι τις 10 Απριλίου, οπότε και αρχίζουν οι διακοπές του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1 η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Νέες αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και περιεχόμενο της εκπαίδευσης από την κυβέρνηση της ΝΔ

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, δίχως να μπορεί κάποιος να αποκλείσει νέα παράταση στο κλείσιμο των σχολείων, θα γίνει ότι χρειαστεί προκειμένου να μην χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε και η ακαδημαϊκή χρονιά για τους φοιτητές.

Πηγές: Aftodioikisi και Alfavita

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 98 times, 1 visits today)
Back2Top