Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά (vid)

Συγκέντρωση και στην Αθήνα ενάντια στην καταστολή και σε νησιά-φυλακές!

Σε ανακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους των νησιών του Β. Αιγαίου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή, αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ απ’ όλα τα νησιά, αν δεν ακυρώσει το σχέδιο μετατροπής των νησιών του Αιγαίου σε φυλακές της ΕΕ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες.

Αυτή η πολιτική είναι που πυροδοτεί τις δίκαιες αντιδράσεις των νησιωτών, που υπερασπίζονται και θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δίκιο τους, τη γη τους, την αξιοπρέπειά τους, τους συνανθρώπους τους.

Οι κυβερνητικές εκκλήσεις για ηρεμία μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθούν, όταν τα ΜΑΤ συμπεριφέρονται ως δυνάμεις κατοχής, χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν αυτοκίνητα, πυρπολούν τα δάση της περιοχής, όταν μάλιστα υπάρχει εμμονή σε ένα σχέδιο επικίνδυνο που έχει συναντήσει καθολική αντίδραση.

Ο λαός των νησιών έχει κάθε δικαίωμα να αντιπαλεύει μια πολιτική που στρέφεται εναντίον τόσο του ίδιου όσο και των προσφύγων, όπως επίσης έχει δικαίωμα να αντιστέκεται στον κυβερνητικό αυταρχισμό που επιδιώκει να επιβάλει αυτή την πολιτική με τα ΜΑΤ και τη βία».

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά (vid)

Συγκέντρωση και στην Αθήνα ενάντια στην καταστολή και σε νησιά-φυλακές! Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών!

«Έξω τα ΜΑΤ από τα νησιά μας», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δε θέλουν τα νησιά» και «Με ΜΑΤ και βία χτυπάτε τους νησιώτες και στους Ευρωπαίους κάνετε τις κότες»

τα συνθήματα που ακούγονται κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Βουλή που γίνεται με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής,καταδικάζοντας την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ για να κατασκευάσει τα κέντρα-φυλακές της ΕΕ στα νησιά.

Στην κινητοποίηση υπάρχουν πανό του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Λέσβου «Ο Ταξιάρχης», της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής και του Συλλόγου Αντισσαίων στην Αθήνα.

Επίσης υπάρχει πανό των Ομοσπονδιών, Εργατικών Σωματείων και μαζικών φορέων της Αττικής το οποίο αναγράφει «Όχι στην καταστολή και στα νησιά-φυλακές – Απεγκλωβισμός τώρα των προσφύγων και μεταναστών», πανό των μαζικών φορέων του Δήμου της Αθήνας το οποίο γράφει «Απεγκλωβισμός των προσφύγων τώρα – Όχι στη συνθήκη ΕΕ – Τουρκίας» και του Συλλόγου Παφλιωτών Αθήνας με σύνθημα «Καμία νέα δομή στη Λέσβο – Να κλείσει τώρα η Μόρια – Ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες – μετανάστες».

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά

Στη συγκέντρωση παραβρίσκονται τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης και Λουίζα Ράζου. Επίσης παραβρίσκεται και χαιρέτισε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γ. Δεληγιαννίδης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Λέσβου «Ο Ταξιάρχης» καταδίκασε απερίφραστα την ωμή βία της κυβέρνησης και των ΜΑΤ απέναντι στους Μανταμαδιώτες, τους κατοίκους της Μυτιλήνης και σε όλο το λαό της Λέσβου.

Εξέφρασε τη συμπαράσταση του Συλλόγου στη Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου και τους υπόλοιπους φορείς του χωριού «στο δίκαιο αγώνα ενάντια στη δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών, κλειστής ή ανοιχτής, σε περιοχή του Μανταμάδου και σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού».

Κάλεσε σε αγώνα για τον μαζικό απεγκλωβισμό εδώ και τώρα προσφύγων και μεταναστών από το νησί, με κλείσιμο του «στρατοπέδου συγκέντρωσης»-hot spot της Μόριας. Παράλληλα απαίτησε την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από το νησί.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά

Επίσης χαιρέτισε o Θανάσης  Ευαγγελάκης, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, εκπροσωπώντας τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Καταδίκασε την επιχείρηση καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ με την απόβαση των ΜΑΤ στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος των νησιωτών που υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματά τους.

Κατήγγειλε:

«Τις εφοπλιστικές εταιρείες που σε συνεργασία με την κυβέρνηση χρησιμοποιούν τα καράβια για μεταφορά των δυνάμεων καταστολής, για να επιβάλουν τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, μετατρέποντας τα νησιά σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών».

Συγκέντρωση και στην Αθήνα ενάντια στην καταστολή και σε νησιά-φυλακές! (εικ)

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 149 times, 1 visits today)