Λογοκρισία προβολής της λαϊκής πάλης από κυβέρνηση και διοίκηση ΕΡΤ

Την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕΡΤ, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ:

«Για τη φίμωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Αιγαίου, προκειμένου να μη γίνει γνωστή στους εργαζόμενους και στον λαό η άγρια καταστολή που εφαρμόζουν τα ΜΑΤ τα οποία ως δυνάμεις κατοχής χτυπούν, ψεκάζουν με χημικά και καθυβρίζουν τους νησιώτες,

προκειμένου να εφαρμοστεί το κυβερνητικό σχέδιο μετατροπής των νησιών του Αιγαίου σε φυλακές της ΕΕ, σχέδιο στο οποίο άνοιξε δρόμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το Δουβλίνο και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας».

Ένα διαφορετικό «ρεπορτάζ» από την «Μάχη της Λέσβου»
Λογοκρισία προβολής της λαϊκής πάλης από κυβέρνηση και διοίκηση ΕΡΤ

Το «ματσούκι» των ΜΑΤ, συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Είναι το απαραίτητο εργαλείο για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής που πυροδοτεί τις δίκαιες αντιδράσεις των νησιωτών, που υπερασπίζονται και θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δίκιο τους, τη γη τους, την αξιοπρέπειά τους, τους συνανθρώπους τους.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ στέρησε από τους δημοσιογράφους τη δυνατότητα δημοσίευσης ειδήσεων από την Περιφέρεια στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, ελεύθερα, χωρίς «φιλτράρισμα» από διευθυντές και «διορθώσεις».

Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ έδωσαν εντολή οποιοδήποτε κείμενο προς δημοσίευση από την Περιφέρεια, να «κατευθύνεται» στον προϊστάμενο ενημέρωσης στην Αθήνα προκειμένου αυτός να προβεί στις «ανάλογες ενέργειες».

Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ δεν δίστασαν το μεσημέρι της Τετάρτης να «κόψουν» από το μεσημβρινό δελτίο της ΕΡΤ1, το ρεπορτάζ δημοσιογράφου με το πλάνο 4.000 διαδηλωτών κατά της κυβερνητικής πολιτικής και τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, έτοιμο να προβεί σε δηλώσεις που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ήταν «αρεστές» στο Μαξίμου και την Αγ. Παρασκευή».

Τα γεγονότα αυτά, επισημαίνει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, «δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» γιατί η καταστολή κάθε μορφής είναι το απαραίτητο «συνοδευτικό» προκειμένου να συνεχιστεί και να πάει ακόμα παραπέρα η αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι το ίδιο «νήμα» που διαπερνά τα γκλοπ των ΜΑΤατζήδων στα κεφάλια απεργών, συνταξιούχων και αντιϊμπεριαλιστών διαδηλωτών, τους αντεργατικούς, αντιασφαλιστικούς νόμους, τους νόμους κατά της συνδικαλιστικής δράσης, την επιχείρηση ασφυκτικού ελέγχου και λογοκρισίας στα κρατικά ΜΜΕ, τα «κορδόνια» των ΜΑΤ από το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ στο Καβούρι, ως τα νησιά του Αιγαίου.

Το ίδιο, δεν πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν, η «αντίδραση» του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού των Ενώσεων που «παρακολουθούν με έκδηλη ανησυχία και αγανάκτηση» και καλούν την διοίκηση της ΕΡΤ να:

«Δώσει πειστικές απαντήσεις για το τι ακριβώς έχει συμβεί και με ποιου την εντολή σημειώθηκαν αυτά τα περιστατικά»!!!

Καλούν ακόμα:

«Τους ασκούντες χρέη διευθυντών και αρχισυντακτών (μέλη των δημοσιογραφικών Ενώσεων), να σεβαστούν τον κώδικα δεοντολογίας των Ενώσεων Συντακτών και να αναιρέσουν άμεσα την απόφαση αυτή»

διότι ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός βλέπει μια «ιδιότυπη έμμεση λογοκρισία!!!»

Λογοκρισία προβολής της λαϊκής πάλης από κυβέρνηση και διοίκηση ΕΡΤ
Λογοκρισία προβολής της λαϊκής πάλης από κυβέρνηση και διοίκηση ΕΡΤ

Μάλλον ο συνδικαλισμός αυτός, σημειώνει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ:

«Ερευνά» πως είναι …η «κανονική, άμεση λογοκρισία» και γι’ αυτό δεν έχει καταγγείλει ανοιχτά και απερίφραστα την κυβέρνηση και την διοίκηση της ΕΡΤ και ταυτόχρονα δεν έχει μπει μπροστά για να προστατεύσει τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ειδικότητας, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καταλήγει η ανακοίνωση:

«Καλεί τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να αντιταχθούν και να καταγγείλουν στους εργαζόμενους κάθε απόπειρα λογοκρισίας και παρεμπόδισης να προβάλλουν τα λαϊκά προβλήματα, την πάλη των εργαζομένων του λαού ενάντια στην πολιτική που τους τσακίζει σε όφελος του κεφαλαίου,

και ενωμένοι με το ταξικό εργατικό κίνημα να παλέψουν για την συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής που για να περάσει στο λαό, απαιτεί άκρα του τάφου σιωπή».

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 106 times, 1 visits today)
Back2Top