«Μας συγχωρείτε κύριε Χαρδαλιά…» – Επιστολή έλληνα μετανάστη από Λονδίνο (vid)

«Αυτές τις μέρες εκατοντάδες Έλληνες που ζούμε στη Μ. Βρετανία προσπαθούμε να βρούμε τρόπο για να γυρίσουμε στην Ελλάδα.

«Μας συγχωρείτε κύριε Χαρδαλιά...» - Επιστολή έλληνα μετανάστη από Λονδίνο
Κάποιοι από εμάς έχουν απολυθεί, άλλων η δουλειά σταμάτησε μέχρι να περάσει η πανδημία, άλλοι σπουδάζουν και η σχολή τους έχει κλείσει με σαφείς οδηγίες προς τους φοιτητές για επιστροφή στην πατρίδα τους.

Πολλοί πρέπει να βρεθούμε κοντά στις οικογένειές μας στην Ελλάδα για να τις στηρίξουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Όμως οι πτήσεις από την Αγγλία προς την Ελλάδα έχουν σταματήσει εδώ και κάποιες μέρες.

Οι αεροπορικές εταιρείες και η Πρεσβεία δεν μπήκαν και δεν μπαίνουν στον κόπο να μας ενημερώσουν έγκαιρα και υπεύθυνα για το τι θα γίνει, με αποτέλεσμα να τις γνωστές τραγικές εικόνες στα αεροδρόμια, όπως το Στάνστεντ του Λονδίνου.

Μέσα σε όλα αυτά παρακολουθήσαμε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης της ΝΔ, Ν. Χαρδαλιά, να μας ειρωνεύεται και να μας κουνάει το δάχτυλο γιατί δήθεν «θυμηθήκαμε την πατρίδα όταν έκλεισαν τα πάντα» εδώ που ζούμε.

Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον κύριο Χαρδαλιά και την κυβέρνηση που δεν παρατήσαμε τις δουλειές μας και τις σπουδές μας πριν αυτές σταματήσουν.

«Μας συγχωρείτε κύριε Χαρδαλιά...» - Επιστολή έλληνα μετανάστη από Λονδίνο
«Μας συγχωρείτε κύριε Χαρδαλιά…» – Επιστολή έλληνα μετανάστη από Λονδίνο

Βλέπετε κύριε Χαρδαλιά, εμείς δεν είμαστε στο εξωτερικό για διακοπές και καλοπέραση όπως αφήνετε να υπονοηθεί, είμαστε εδώ γιατί οι κυβερνήσεις, όπως αυτή που εκπροσωπείτε, μας έδιωξαν με τις πολιτικές που ακολούθησαν.

Για παράδειγμα, πολλοί είναι οι Έλληνες που δουλεύουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας.

Αυτοί, φυσικά, ούτε να διανοηθούν δεν μπορούν τον επαναπατρισμό.

Μένουν και δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία όπως και άλλοι Έλληνες μετανάστες και εργαζόμενοι στο χώρο της επιστημονικής έρευνας, των μεταφορών κτλ.

Μάλλον, όμως, δεν θα είχαν φύγει ποτέ από την Ελλάδα αν είχαν βρει δουλειά, αν δηλαδή εσείς δεν είχατε αφήσει τα δημόσια νοσοκομεία με 30.000 κενές οργανικές θέσεις.

Αντί, λοιπόν, να προσπαθείτε μάταια να στρέψετε τους κατοίκους της Ελλάδας, δηλαδή τους γονείς μας, τους παππούδες μας και τα αδέρφια μας εναντίον μας, δώστε εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα.

Φροντίστε για τον επαναπατρισμό όλων των Ελλήνων του εξωτερικού που το επιθυμούν».

«Μας συγχωρείτε κύριε Χαρδαλιά…» – Επιστολή έλληνα μετανάστη από Λονδίνο (vid)

Ν. Κ.
Έλληνας εργαζόμενος στο Λονδίνο

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,007 times, 1 visits today)
Back2Top