Μεγάλο Συλλαλητήριο – Συναυλία για τη ΛΑΡΚΟ το Σάββατο 13 Ιουνίου

Αγωνιστική υποδοχή στις 10:30 π.μ. στο Σύνταγμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της Αττικής

Αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο – συναυλία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

ΛΑΡΚΟ: 76 λεπτά σιγής πόσων κραυγών έπονται;

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

Να καταργηθεί ο νόμος της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ.
Ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων της ειδικής διαχείρισης.
Εδώ και τώρα χρηματοδότηση από τα δεκάδες δισ. που δίνονται και σε άλλες επιχειρήσεις, για τον εκσυγχρονισμό και παραπέρα ανάπτυξη εργοστασίου και μεταλλείων, για άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.
Εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στο συλλαλητήριο θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το συλλαλητήριο θα ολοκληρωθεί με συναυλία από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο στην οποία θα συμμετέχουν οι: Νατάσα Μποφίλιου, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Κανέλλος.

Αλληλεγγύη από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς της Αττικής δηλώνουν την αλληλεγγύη τους και ετοιμάζονται να υποδεχτούν αύριο το πρωί τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Συγκεκριμένα, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα.

Σε σχετικό κάλεσμα, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Κυβέρνηση – ΕΕ οδηγούν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην ανεργία, μαραζώνουν 5 νομούς. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται.

Από τη μία είναι τα συμφέροντα που υπερασπίζονται η κυβέρνηση, η ΕΕ, όλα τα αστικά κόμματα και μηχανισμοί τους και, από την άλλη, τα συμφέροντα των εργαζομένων και όλου του ελληνικού λαού. Όλοι μαζικά, μαχητικά στην υποδοχή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ».

ΛΑΡΚΟ: 76 λεπτά σιγής πόσων κραυγών έπονται;

Κάλεσμα στις γυναίκες απευθύνει και η ΟΓΕ:

«Ενώνουμε τις φωνές μας στο συλλαλητήριο – συναυλία που θα πραγματοποιηθεί ενάντια στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, για Συλλογική Σύμβαση, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα»,

σημειώνει ανάμεσα σε άλλα.

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα εκφράζουν, μεταξύ άλλων:

το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, προκηρύσσοντας απεργία για το Σάββατο. Σχετικό ψήφισμα ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού. Στο συλλαλητήριο καλούν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,  το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ),

το Συνδικάτο Μετάλλου Ευβοίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), το Συνδικάτο ΙΓΜΕ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Μεγάλο Συλλαλητήριο – Συναυλία για τη ΛΑΡΚΟ το Σάββατο 13 Ιουνίου – Αναχώρηση λεωφορείων

Για την κινητοποίηση στην Αθήνα, τα Σωματεία της περιοχής δρομολογούν λεωφορεία με τα εξής δρομολόγια: Από τον οικισμό της ΛΑΡΚΟ και τη Λάρυμνα, στις 7.30 π.μ.

Μεγάλο Συλλαλητήριο - Συναυλία για τη ΛΑΡΚΟ το Σάββατο 13 Ιουνίου
Μεγάλο Συλλαλητήριο – Συναυλία για τη ΛΑΡΚΟ το Σάββατο 13 Ιουνίου

Από το Μαρτίνο, τη Μαλεσίνα, τον Παύλο Βοιωτίας, το Ακραίφνιο και το Κάστρο στις 7.45 π.μ. Από τα μεταλλεία του Αη – Γιάννη και το χωριό Λούτσι στις 7.30 π.μ. και από το Κόκκινο στις 7.40 π.μ.

Για τις 6 το πρωί έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση των λεωφορείων από τη Λαμία (πάρκο Τσαλτάκη). Στις 6.45 π.μ. από την Άμφισσα και στις 7 π.μ. από την Ιτέα, ενώ στις 8 π.μ. θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία από τη Λιβαδειά και τη Θήβα.

Από την Εύβοια η αναχώρηση των λεωφορείων έχει προγραμματιστεί για τις 7 το πρωί από τα χωριά γύρω από τα μεταλλεία, στις 7.30 π.μ. από τα Ψαχνά και τη Νέα Αρτάκη και στις 8 π.μ. από το Πάρκο «Βούρκος» της Χαλκίδας.

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 121 times, 1 visits today)
Back2Top