Μέρα Δράσης μέσα και έξω από χώρους δουλειάς στις 28 Απρίλη (spot)

Πολύμορφες κινητοποιήσεις οργανώνουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα – Στο επίκεντρο τα αιτήματα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Μέρα Δράσης την Τρίτη 28 Απρίλη, με πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις από διαφορετικούς κλάδους σε όλη τη χώρα.

Στάσεις εργασίας, συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε κλάδους και χώρους που βρίσκονται σε λειτουργία, αλλά και αγωνιστικές παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους που έχουν βρεθεί μαζικά στην ανεργία, που αντιμετωπίζουν τον συνδυασμό εκ περιτροπής εργασίας, αναστολής συμβάσεων κοκ, είναι οι βασικοί άξονες των δράσεων που σχεδιάζονται με επίκεντρο αιτήματα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Μέρα Δράσης μέσα και έξω από χώρους δουλειάς στις 28 Απρίλη
Μέρα Δράσης μέσα και έξω από χώρους δουλειάς στις 28 Απρίλη

«Πληρώσαμε πολλά. Δεν θα πληρώσουμε ξανά!»,

είναι το σύνθημα με το οποίο το ΠΑΜΕ καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους να αγκαλιάσουν αυτήν τη νέα συντονισμένη πρωτοβουλία.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που έγινε την Παρασκευή με τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκε η ανάγκη να απευθυνθεί πλατύ κάλεσμα σε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία προκειμένου να αποφασίσουν πρωτοβουλίες και απεργιακές δράσεις, σχεδιάζοντας ανάλογα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κάθε κλάδο και χώρο, να οργανώσουν συγκεντρώσεις, συνελεύσεις και συσκέψεις, πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Στην κατεύθυνση αυτή, η μέρα δράσης θα συμβάλει και στην προετοιμασία της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών – Νέα πανελλαδική κινητοποίηση την Τρίτη 28/4

Σε συνέχεια της πολύμορφης αγωνιστικής δράσης που αναπτύσσει και της επιτυχημένης μέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προχωρά στις 28 Απρίλη σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση.

Η Ομοσπονδία καλεί τις Ενώσεις να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, στις ΥΠΕ, συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες και στα προαύλια των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Μέρα Δράσης μέσα και έξω από χώρους δουλειάς στις 28 Απρίλη

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και όλων των υγειονομικών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

«Στις 7 Απριλίου το σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή. Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα» διαδόθηκε παντού σε όλη τη χώρα αλλά και πέρα από τα σύνορα»,

σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.

«Η μεγάλη συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από σωματεία, συλλογικότητες, μαζικούς φορείς, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια. […] Στις 28 Απρίλη η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα μία φορά. Ακόμα πιο δυνατά!».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα, διεκδικώντας:

  • Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των ΚΥ.
  • Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
  • Ένταξη στα BAE.

Δείτε το Spot του ΠΑΜΕ για την μέρα πανελλαδικής δράσης συνδικαλιστικών οργανώσεων με σύνθημα:

«28 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Πληρώσαμε πολλά. Δεν θα πληρώσουμε ξανά!»

Μέρα Δράσης μέσα και έξω από χώρους δουλειάς στις 28 Απρίλη (spot)

Πηγές: ΟΕΝΓΕ και Ριζοσπάστης

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 130 times, 1 visits today)
Back2Top