Νάκμπα: «Η ιστορία της Παλαιστίνης 1799 – έως σήμερα» (vid)

Ντοκιμαντέρ, χωρισμένο σε τέσσερα μέρη, με αφορμή την 72η επέτειο της Νάκμπα

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα στην 72η θλιβερή επέτειο της Nakba (καταστροφής) παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Al Nakba» της Rawan Damen.

Νάκμπα: «Η ιστορία της Παλαιστίνης 1799 - έως σήμερα»

Το ντοκιμαντέρ «Η ιστορία της Παλαιστίνης 1799 – έως σήμερα» είναι χωρισμένο σε 4 μέρη και η προβολή (σύνδεσμος) του πρώτου μέρους ξεκίνησε την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

Σήμερα (μαζί με τα προηγούμενα) παρουσιάζουμε και το τέταρτο και τελευταίο μέρος…

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Marwan Toubassi, ευχαριστεί τη σκηνοθέτιδα Rawan Damen, μια πολλών χρόνων φίλη, η οποία έδωσε την άδεια να παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ της.

Η αρχική ιδέα ήταν να γίνει μια ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ, ωστόσο λόγω της απροσδόκητης επίθεσης της πανδημίας Covid-19, η Πρεσβεία της Παλαιστίνης τροποποίησε τα σχέδιά της.

Νάκμπα: «Η ιστορία της Παλαιστίνης 1799 - έως σήμερα»
Νάκμπα: «Η ιστορία της Παλαιστίνης 1799 – έως σήμερα»

Ο Πρέσβης, με αυτή την ευκαιρία δήλωσε:

«Επιπλέον, και ενώ επιδεινώνεται περαιτέρω η κατάσταση του λαού μου που υφίσταται τις συνέπειες της συνεχιζόμενης Nakba από το 1948 ήρθαν οι τελευταίες εξαγγελίες του Ισραήλ, της κατοχικής δύναμης, για περαιτέρω σχέδια προσάρτησης με τις ευλογίες της προκατειλημμένης κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Τέτοια σχέδια, εάν εφαρμοστούν, θα αποτελέσουν μεγάλο κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και θα καταστρέψουν κάθε εναπομείνασα δυνατότητα εφαρμογής της λύσης των δύο κρατών, προκειμένου να εγκαθιδρυθεί το Κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα προ του 1967 σύνορα.

Θα ήθελα να επαναλάβω την πεποίθησή μου ότι οποιοσδήποτε καταπιέζει άλλους δεν μπορεί ποτέ να είναι ο ίδιος ελεύθερος».

Νάκμπα: «Η ιστορία της Παλαιστίνης 1799 – έως σήμερα» (vid)

Παρακολουθείστε το πρώτο μέρος (με αγγλικούς υπότιτλους):

Το δεύτερο μέρος:

Το τρίτο μέρος:

Tο τελευταίο μέρος:

Πηγή: Ημεροδρόμος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 429 times, 10 visits today)
Back2Top