Οι Ναζί παρελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία σε ουκρανικό βιντεοπαιχνίδι (vid)

Το διαφημιστικό κάνει ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι απευθύνεται σε ακροδεξιό κοινό, καθώς βάζουν στο στόμα ενός από τους αξιωματούχους των Ναζί τα λόγια «Ας κάνουμε τη Γερμανία μεγάλη ξανά», παραφράζοντας το προεκλογικό σύνθημα του Ντ. Τραμπ

Ένα βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής με τίτλο «Strategic Mind: Blitzkrieg», που αναπτύχθηκε από την ουκρανική εταιρεία «Starni Games», προκάλεσε την αντίδραση της αποστολής της Ρωσικής κυβέρνησης στα Ηνωμένα Έθνη.

Οι Ναζί παρελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία σε ουκρανικό βιντεοπαιχνίδι

Πιο συγκεκριμένα, το παιχνίδι, που έγινε διαθέσιμο την προηγούμενη εβδομάδα, μεταφέρει τον παίκτη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και του ζητά:

«Να ηγηθεί των Γερμανικών ένοπλων δυνάμεων, ξεπερνώντας τις πιθανότητες και διεκδικώντας την τελική γλυκόπικρη νίκη στην Ευρώπη».

Σε μια σειρά από σενάρια εναλλακτικής ιστορίας που ξεκινούν από τον Ισπανικό Εμφύλιο, ο παίκτης-χρήστης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός Γερμανού στρατιωτικού διοικητή, που μάχεται κατά κύριο ρόλο εναντίων της Σοβιετικής Ένωσης.

Τα διαφημιστικά του βίντεο κάνουν ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι απευθύνεται σε ακροδεξιό κοινό, καθώς βάζουν στο στόμα ενός από τους αξιωματούχους των Ναζί τα λόγια «Ας κάνουμε τη Γερμανία μεγάλη ξανά», παραφράζοντας το εκλογικό σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ.

Επίσης δείχνουν μεταξύ άλλων τα στρατεύματα των Ναζί να παρελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και τον Χίτλερ με αξιωματούχους των Ναζί να παρακολουθούν την παρέλαση από το Μαυσωλείο του Λένιν.

Η τελευταία αυτή σκηνή προκάλεσε την αντίδραση της αποστολής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, που κάλεσε την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να απαντήσει στην «εξύμνηση εγκληματιών πολέμου».

#Ukrainian computer game «Strategic mind: blitzkrieg» glorifies Nazism and international criminals convicted by the Nuremberg Tribunal.

We urge #UN High Commissioner for #HumanRights@mbachelet and #HRC Special Procedures to respond to this heinous act». @mfa_russia pic.twitter.com/A7ufrEJqbT

— Russian Mission in Geneva (@mission_russian) May 26, 2020

Ακολουθεί το προωθητικό βίντεο…

Οι Ναζί παρελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία σε ουκρανικό βιντεοπαιχνίδι (vid)

Πηγή: Info-War.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 299 times, 1 visits today)
Back2Top