Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιουνίου στο Σύνταγμα (vid)

Στάση εργασίας από τις 11 μέχρι τις 2 εξήγγειλαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ…

Το μήνυμα πως το αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Για την Αναβάθμιση του Σχολείου», θα μείνει στα χαρτιά έστειλαν εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές, που για δεύτερη συνεχόμενη μέρα βρέθηκαν στους δρόμους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο σε συμμετοχή και δυναμικό σε παλμό συλλαλητήριο.

Μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη οι διαδηλωτές σχημάτισαν με πικέτες το σύνθημα:

«Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά»,

ξεκαθαρίζοντας ότι επόμενος σταθμός του αγώνα θα είναι να ακυρωθούν στην πράξη οι αντιλαϊκές προβλέψεις του νομοσχεδίου.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, όπου κυριάρχησε το σύνθημα «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», δηλώντας την αποφασιστικότητα των συμμετεχόντων να ακυρώσουν στην πράξη τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς.

Έξω από τη Βουλή η δυναμική πορεία εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι μαθητές με συνθήματα όπως «Θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό», ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή των φοιτητών που διεκδίκησαν «Σπουδές και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».

Η δυναμική πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο.

Νέα κινητοποίηση αύριο στις 12 μμ στο Σύνταγμα

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για αύριο Πέμπτη 11 Ιούνη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι, την ώρα που έχει οριστεί να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δυναμική κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη (vid)

Μαχητικό μήνυμα πως το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά στάλθηκε και από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη συγκέντρωση το απόγευμα.

Μετά τη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, οι εκπαιδευτικοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΕΛΜΕ και των Διδασκαλικών Συλλόγων, μαζί με μαθητές και τους Φοιτητικούς Συλλόγους και με σύνθημα

«Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τον λαό παλεύουν για δημόσιο και δωρεάν σχολειό»

πραγματοποίησαν μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιουνίου στο Σύνταγμα (vid)

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 112 times, 1 visits today)
Back2Top