Σωματική έρευνα σε δάσκαλο έξω από το σχολείο του!

«Νόμος και Τάξη» επί το έργον! Το απαράδεκτο περιστατικό καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη»

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει ότι το πρωΐ της 29ης Φλεβάρη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ υπέβαλαν σε σωματική έρευνα εκπαιδευτικό ακριβώς έξω από το Ειδικό Δημοτικό «Ρόζα Ιμβριώτη» στην Καισαριανή, όπου ο συνάδελφος υπηρετεί!

Σωματική έρευνα σε δάσκαλο έξω από το σχολείο του

Στην καταγγελία του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Εκπαιδευτικοί του σχολείου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος συνηθίζουν να βγαίνουν στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Εκεί βρίσκονταν και την εν λόγω μέρα εκπαιδευτικοί του σχολείου, μεταξύ των οποίων και ο συνάδελφος που υπέστη τη σωματική έρευνα από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ!

Τέσσερις, λοιπόν, αστυνομικοί, χωρίς να ενημερώσουν για τίποτα, χωρίς να αρθρώσουν λέξη, ζήτησαν από τον συνάδελφο με επιτακτικό τρόπο να γυρίσει προς τον τοίχο και, παράλληλα, εκείνοι άρχισαν την εξονυχιστική σωματική έρευνα!

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μάταια οι υπόλοιποι συνάδελφοι, που βρίσκονταν εκεί, προσπαθούσαν να εξηγήσουν ότι πρόκειται για εκπαιδευτικό του σχολείου και ότι δεν είχε λείψει καθόλου το πρωινό εκείνο από το σχολικό χώρο.

Αφού, λοιπόν, ολοκλήρωσαν την έρευνα και δεν έδωσαν καμία απάντηση στα ερωτήματα των άλλων εκπαιδευτικών, δηλαδή για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό κι αν υπάρχει ένταλμα για κάτι τέτοιο, έφυγαν βιαστικά!

Λίγο αργότερα, επέστρεψαν για να αναφέρουν μόνο ότι είχε γίνει μία ληστεία στην κοντινή περιοχή και ο δράστης φορούσε στον ώμο ένα μαύρο τσαντάκι, παρόμοιο με αυτό της …συναδέλφου!

Η ενέργεια αυτή της ομάδας ΔΙΑΣ είναι απαράδεκτη και, φυσικά, απολύτως καταδικαστέα.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ως συνδικαλιστικό σωματείο που προασπίζει τα δικαιώματα των μελών του, απαιτούμε να δοθεί απάντηση από τη διοίκηση της ομάδας ΔΙΑΣ, να καταδικάσει τη συγκεκριμένη πράξη και να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει παρόμοια ενέργεια!

Σωματική έρευνα σε δάσκαλο έξω από το σχολείο του
«Νόμος και Τάξη» επί το έργον: Σωματική έρευνα σε δάσκαλο έξω από το σχολείο του!

Γνωρίζουμε καλά ότι η άδικη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων χρειάζεται την καταστολή, το δόγμα «νόμος και τάξη», για να περάσει.

Δηλώνουμε ότι είμαστε σταθερά απέναντι από αυτήν την πολιτική! Κάνουμε σαφές ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Πηγή: ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 204 times, 1 visits today)
Back2Top