ΟΕΝΓΕ: Είμαστε ενάντια στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό

«Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου […] Οι νοσοκομειακοί γιατροί είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού […] Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας»

Σε ανακοίνωσή της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών για τον κορωνοϊό, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ):

«Εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας».

ΟΕΝΓΕ: Είμαστε ενάντια στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό
ΟΕΝΓΕ: Είμαστε ενάντια στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από τη στοματοφαρυγγική κοιλότητα και τη μύτη πασχόντων.

Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς».

Όπως υποστηρίζει η ΟΕΝΓΕ:

«Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)».

Και καταλήγει:

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ότι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ότι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης.

Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στη μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό».

ΟΕΝΓΕ: Είμαστε ενάντια στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 495 times, 1 visits today)
Back2Top