Οπαδοί του Μπολσονάρο καλούν το στρατό να επέμβει για να αρθεί η καραντίνα! (vid)

O ακροδεξιός Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο ξαναχτύπησε.

Οπαδοί του Μπολσονάρο καλούν το στρατό να επέμβει για να αρθεί η καραντίνα

Χτες, Κυριακή, συμμετείχε σε μηχανοκίνητη διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας Μπραζίλια, όπου υποστηρικτές του ζητούσαν τον τερματισμό των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης!

Μάλιστα αρκετοί συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό όπου ανοικτά τον προέτρεπαν σε στρατιωτικό πραξικόπημα ώστε να κλείσει τόσο το Κογκρέσο όσο και το Ανώτατο Δικαστήριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακροδεξιές ομάδες και οπαδοί του Μπολσονάρο οργάνωσαν αντίστοιχες διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της Βραζιλίας, μιμούμενες αντίστοιχες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ που οργανώνουν αυτές τις ημέρες ακροδεξιοί υποστηρικτές του Τραμπ.

Οπαδοί του Μπολσονάρο καλούν το στρατό να επέμβει για να αρθεί η καραντίνα
Οπαδοί του Μπολσονάρο καλούν το στρατό να επέμβει για να αρθεί η καραντίνα

Υπενθυμίζουμε ότι στη Βραζιλία το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο έχουν υποστηρίξει τις αποφάσεις για μέτρα κοινωνικής απομόνωσης που έχουν επιβάλει οι τοπικοί κυβερνήτες.

Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, ο ανώτατος δικαστής της χώρας Μάρκο Αουρέλιο Μέλο κατέθεσε πρότασηεναντίον του αντιδραστικού Προέδρου, με το ερώτημα της απομάκρυνσης από τη θέση του για 180 μέρες για:

«Ανεύθυνη συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Ο Μπολσονάρο παρουσιάστηκε στην διαδήλωση με την προσωπική του φρουρά και χωρίς να φορά μάσκα, ενώ κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το ακροδεξιό ακροατήριο έβηχε αρκετές φορές:

«(Όλοι πρέπει) να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να έχει η χώρα την εξέχουσα θέση που της αξίζει. Δεν θα διαπραγματευτούμε τίποτα».

Στη Βραζιλία η εθνική και οι τοπικές κυβερνήσεις της χώρας έχουν εκδώσει αντιφατικά μηνύματα σχετικά με τον τρόπο συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μπολσονάρο

Ο Μπολσονάρο πιέζει ενάντια στους περιορισμούς, ενώ οι πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις σε ορισμένες από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στη Βραζιλία, έχουν κλείσει σχολεία και επιχειρήσεις εκτός από τις βασικές, με τους πυροσβέστες και την αστυνομία στους δρόμους να παροτρύνουν τους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπολσονάρο απέλυσε τον υπουργό Υγείας του μετά από εβδομάδες μεταξύ τους συγκρούσεων σχετικά με την αναγκαιότητα των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης.

Οπαδοί του Μπολσονάρο καλούν το στρατό να επέμβει για να αρθεί η καραντίνα

Σε ένα κρεσέντο της λογικής «τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές», ο Μπολσονάρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσίασε τον νέο υπουργό Υγείας, επανέλαβε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να ανοίξουν ξανά για να διασφαλιστεί ότι οι οικονομικές επιπτώσεις δεν θα είναι χειρότερες από τον ιό.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειονότητα των Βραζιλιάνων υποστηρίζει την κοινωνική απομόνωση.

Η Βραζιλία έχει τις περισσότερες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική. Μέχρι τώρα οι αρχές είχαν καταγράψει περισσότερα από 39.000 κρούσματα ενώ περισσότερα από 2.500 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια Covid-19.

Οπαδοί του Μπολσονάρο καλούν το στρατό να επέμβει για να αρθεί η καραντίνα! (vid)

Με πληροφορίες από CNN και Al Jazeera

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 260 times, 1 visits today)
Back2Top