Ούτε 2 τεστ τη μέρα δεν κάνουν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ κι ο Κικίλιας πανηγυρίζει!

Ο διάβολος κρύβεται στις διαιρέσεις

Μπορεί κάποιοι να θυμάστε πριν λίγες βδομάδες όταν τα ΣΚΑΪ statistics με ένα από τα γραφήματα στα οποία διακρίνεται ο σταθμός έχριζαν την Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στα τεστ κορωνοϊού ανά κρούσμα,

απόδειξη τάχα για το πόσο αποτελεσματικές είναι ιχνηλατήσεις του ΕΟΔΥ, κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε γιατί κάτι γατάκια όπως οι Κινέζοι και οι Νοτιοκορεάτες στην πραγματική υποψία εστίας ξοδεύονται με χιλιάδες ή και εκατομμύρια τεστ σε λίγες μέρες.

Αυτό το έξοχο ρεπορτάζ είχε σπεύσει να αναπαραγάγει τότε ο λογαριασμός του υπουργείου Υγείας, αυτή τη φορά ωστόσο, ο ίδιος ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να μας προβάλει ένα ακόμα κατά φαντασίαν (της κυβέρνησης) σαξές στόρι.

Ούτε 2 τεστ τη μέρα δεν κάνουν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ κι ο Κικίλιας πανηγυρίζει
Ούτε 2 τεστ τη μέρα δεν κάνουν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ κι ο Κικίλιας πανηγυρίζει!

Αυτή τη φορά με αφορμή τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ.

Γεμάτος περηφάνια, ο υπουργός υγείας μας πληροφόρησε ότι μέσα σε 50 μέρες, οι (500) κινητές ομάδες έχουν πραγματοποιήσει 2.449 αποστολές λαμβάνοντας 41.785 δείγματα.

Ο πανηγυρικός τόνος είναι ενδεικτικός για τη γνώμη που έχει σχετικά με τη νοημοσύνη του ακροατηρίου του ο υπουργός, καθώς φαίνεται να το κρίνει ανίκανο έστω και για μια απλή διαίρεση.

Πραγματοποιώντας αυτή την απλή πράξη που κάποιος μαθαίνει στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, καταλήγει ότι ο φαινομενικά εντυπωσιακός αριθμός αντιστοιχεί στην πραγματικότητα στον αστρονομικό αριθμό των… 1,8 τεστ τη μέρα ανά κινητή μονάδα!

Η αλήθεια είναι πως μπορεί να ανέβηκε ο αριθμός κατά κεφαλήν τεστ στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες (όχι μόνο από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ), ωστόσο εξακολουθεί να βλέπει την πλάτη κάποιων βαλκανικών χωρών, όπως η Σερβία, η Ρουμανία, της Τουρκίας, αλλά και του Τζιμπουτί.

Ούτε 2 τεστ τη μέρα δεν κάνουν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ κι ο Κικίλιας πανηγυρίζει

Όλα αυτά, τη στιγμή που πληθαίνουν οι εστίες έξαρσης της πανδημίας, ακόμα και σε μέρη όπου δεν είχαν καταγραφεί κρούσματα μέχρι τώρα, ενώ ήδη στη χώρα εισέρχονται ταξιδιώτες από το εξωτερικό χωρίς να έχουν υποστεί έστω το δειγματοληπτικό έλεγχο στα αεροδρόμια.

Αλλά όταν έχεις κυβέρνηση άσσο στην αριθμητική και την επιδημιολογία, δε φοβάσαι τίποτα…

Πηγή: Κατιούσα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 430 times, 1 visits today)
Back2Top