Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Συγκέντρωση σωματείων και φορέων στα Προπύλαια (spot)

Ομοσπονδίες – Εργατικά Συνδικάτα – ΟΒΣΑ – ΟΓΕ και ΜΑΣ, καλούν σε συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 8 Μάρτη: «Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας»

Αγωνιστικά τιμούν την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μια σειρά φορέων του μαζικού κινήματος, με τη μέρα αυτή να αποτελεί σημαντικό σταθμό στην ανάπτυξη της πάλης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, ώστε να δοθεί μαχητική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Στην Αθήνα Ομοσπονδίες, Εργατικά Συνδικάτα, η ΟΒΣΑ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ καλούν σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 5.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Συγκέντρωση σωματείων και φορέων στα Προπύλαια

Στην κινητοποίηση καλούν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας (ΣΥΠΑ) ο οποίος το Σάββατο 6 Μάρτη διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, ενώ κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Παράλληλα, τα σωματεία αξιοποιούν τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων για στάση εργασίας στις 8 Μάρτη, ώστε να πραγματοποιηθούν εκείνη τη μέρα συσκέψεις, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 8ης Μάρτη, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, και ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ όπου χιλιάδες εργαζόμενες βρίσκονται εδώ και μήνες εκτεθειμένες στον κίνδυνο της πανδημίας και στην επίθεση της εργοδοσίας, σχεδιάζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Το πλατύ άνοιγμα στις εργαζόμενες στην καθαριότητα, για τις οποίες η πανδημία έχει διογκώσει τα προβλήματα της απληρωσιάς και της εντατικοποίησης, έχει στόχο το Συνδικάτο Καθαριστριών Πειραιά.

Στις συνέπειες της τηλεργασίας ιδιαίτερα στις εργαζόμενες επικεντρώνουν με τις πρωτοβουλίες τους σωματεία σε κλάδους, όπως στο Χρηματοπιστωτικό και τις Τηλεπικοινωνίες, στους Λογιστές και τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Συνέχεια στη δράση του ενάντια στη δουλειά χωρίς ωράριο και στοιχειώδη δικαιώματα δίνει με αφορμή την 8η Μάρτη το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων.

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση για την 8η Μάρτη, την Πέμπτη 11 Μάρτιου στις 6.30 μ.μ. Συμμετέχει και η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Συγκέντρωση σωματείων και φορέων στα Προπύλαια
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Συγκέντρωση σωματείων και φορέων στα Προπύλαια

Σε άλλες πόλεις:

Στη Θεσσαλονίκη, οι Ομάδες Γυναικών της πόλης και εργατικά σωματεία αποφάσισαν κοινές πρωτοβουλίες που θα κλιμακωθούν με συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην Λαμία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο Ηράκλειο, η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών θα πραγματοποιήσουν περιοδείες σε χώρους δουλειάς, δράσεις αλληλεγγύης και διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 7 Μάρτη με θέμα:

«Οι συνέπειες της πανδημίας στη ψυχολογία των παιδιών».

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Συγκέντρωση σωματείων και φορέων στα Προπύλαια (spot)

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 195 times, 1 visits today)
Back2Top