Νέο συλλαλητήριο ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στις 27 Φλεβάρη!

Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.30 μμ και συλλαλητήρια και σε δεκάδες πόλεις!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου – Βρούτση για αποκλειστικά δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση», αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στην Αθήνα, στα Προπύλαια στις 6.30 μ.μ.

Νέο συλλαλητήριο ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στις 27 Φλεβάρη

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την αποδοχή και τη νομιμοποίηση των εργαζομένων όπως και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, της νεολαίας για την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού οδοστρωτήρα.

Η πλειοψηφία του λαού μας δηλώνει αντίθετη στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η επίθεση της κυβέρνησης και οι συκοφαντίες ενάντια στους απεργιακούς αγώνες των συνδικάτων και στα αιτήματά τους που εκπορεύονται κατευθείαν από το υπ. Εργασίας δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου – Βρούτση και με την αναλογιστική μελέτη που το συνοδεύει, επιβεβαιώνει:

 • Την παραπέρα μείωση των συντάξεων, η οποία στο πέρασμα του χρόνου θα μεγαλώνει.
 • Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τα οποία για τους νέους εργαζόμενους θα φτάνουν στο 70ό έτος.
 • Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος των επιχειρήσεων.
 • Τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που περιορίζεται στο ελάχιστο.

Οι κυβερνητικές απάτες που βαφτίζουν τις μειώσεις στις συντάξεις ως αυξήσεις, η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η «χωρίς τέλος» αύξηση των ορίων ηλικίας και το χτύπημα των νέων εργαζομένων, αποτελούν τον πυρήνα του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση.

Νέο συλλαλητήριο ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στις 27 Φλεβάρη!

Πιο συγκεκριμένα:

 • Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις μόνο για το 2020 θα είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ.
 • Οι όποιες αυξήσεις ψίχουλα στις επικουρικές ή σε μια μικρή μερίδα συνταξιούχων από τις προσαρμογές στα ποσοστά αναπλήρωσης δεν μπορούν να αντισταθμίσουν το μαχαίρι που πέφτει από την κατάργηση του ΕΚΑΣ και του επιδόματος της «13ης σύνταξης». Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων θα δουν μειώσεις μέσα στο 2020.
 • Η κυβέρνηση ενταφιάζει τη 13η και 14η σύνταξη. Χλευάζει μάλιστα το δίκαιο αίτημα της επαναφοράς τους. Έτσι οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να πληρώνουν εισφορές 14 μήνες αλλά να παίρνουν σύνταξη τους 12 μήνες. Καθεστώς που όσο συνεχίζεται ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα!
 • Κατοχυρώνεται η λογική του «προσδόκιμου ορίου ζωής» για να ανοίξει το δρόμο για την αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης. Ειδικά για όσους νέους εργαζόμενους μπαίνουν τώρα στην παραγωγή ή έχουν μπει τα τελευταία 5 χρόνια προσδιορίζει την αύξηση σε αυτά τα όρια κλιμακωτά ως και τα 70 χρόνια!!!
 • Ένας νέος άνθρωπος με όλες αυτές τις ελαστικές μορφές απασχόλησης θα πρέπει να δουλεύει δυο ζωές για να καλύψει τα ανώτερα όρια συνταξιοδότησης αλλιώς θα πρέπει να βολευτεί με τα 345 ευρώ της «εθνικής σύνταξης» για 15 χρόνια δουλειάς (4.500 ένσημα) και τα 380 ευρώ για τα 20 χρόνια δουλειάς (6.000 ένσημα).

Τα ψέματα και οι συκοφαντίες της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχουν τελειωμό. Όπως δεν έχει τελειωμό ο εμπαιγμός του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προς τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Ποτίζουν τη γλάστρα των ιδιωτών

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Υπηρετούν με συνέπεια εδώ και 30 χρόνια μια αντιλαϊκή πολιτική, που με σειρά νόμων ξήλωναν τη δημόσια και κοινωνική ασφάλιση, χάρισαν δις ευρώ από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στις τράπεζες και στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης και που με κορύφωση του Νόμο Κατρούγκαλου καθιερώνει τους τρεις πυλώνες στην Ασφάλιση (σύστημα Πινοσέτ) που θωρακίζει και ενισχύει το νομοσχέδιο Βρούτση.

Αυτή είναι και η πολιτική που χτυπά τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο αντιδραστικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!

Παραμερίζουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ που αντί να υπερασπίζεται τα εργατικά συμφέροντα οργανώνει συνέδριο παρωδία με εισαγγελείς και ΜΑΤ έχοντας ανταλλάξει τον ενταφιασμό της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με τη συνδικαλιστική της επιβίωση.

Μια ηγεσία που όλοι οι κλάδοι που αγωνίζονται αυτή την περίοδο, στη ΛΑΡΚΟ, στα λιμάνια, στον ΟΤΕ, στις αστικές συγκοινωνίες την είχαν απέναντι, μαζί με τους εργοδότες και την κυβέρνηση.

Οργανώνουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές, με κινητοποιήσεις, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με συλλαλητήρια, με στάσεις εργασίας.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της Υγείας.

Διεκδικούμε:

 1. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
 2. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
 3. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
 4. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
 5. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
 6. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Όλοι στα συλλαλητήρια στις 27 Φλεβάρη σε όλη την Ελλάδα
Στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 18.30»

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια απευθύνουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Τύπου – Χάρτου, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ  και ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Ιωαννίνων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Επίσης στο συλλαλητήριο καλεί ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών και Εμπόρων δήμου Αθήνας, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηλιούπολης, η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης».

Νέο συλλαλητήριο ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στις 27 Φλεβάρη
ΠΑΜΕ: Νέο συλλαλητήριο ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στις 27 Φλεβάρη!

Ανάλογα συλλαλητήρια θα γίνουν την Πέμπτη και σε άλλες πόλεις.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Στη Θεσσαλονίκη:  Στις 7 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.
 • Στην Αλεξανδρούπολη: Στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο.
 • Στον Βόλο: Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου.
 • Στα Γιάννενα: Στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
 • Στην Ηγουμενίτσα: Στις 6.30 μ.μ., μπροστά στον ΟΤΕ.
 • Στο Ηράκλειο: Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
 • Στην Καβάλα: Στις 6 μ.μ., στον πεζόδρομο στην Τράπεζα της Ελλάδος
 • Στην Καρδίτσα: Στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, μπροστά στην Alpha Bank.
 • Στην Κατερίνη: Στις 6 μ.μ., στο Συντριβάνι.
 • Στην Κέρκυρα: Στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
 • Στην Κοζάνη: Στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
 • Στη Λάρισα: Στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
 • Στη Λήμνο: Στις 7 μ.μ., στο λιμάνι της Μύρινας
 • Στην Πάτρα: Στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
 • Στην Πτολεμαϊδα: Στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
 • Στον Πύργο: Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ.
 • Στα Τρίκαλα: Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
 • Στα Χανιά: Στις 7 μ.μ., στην Αγορά.

Σε Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά θα πραγματοποιηθούν μαζικές εξορμήσεις.

Πηγές: ΠΑΜΕ και 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 102 times, 1 visits today)
Back2Top