Η πανδημία θα κοστίσει 203 δισ δολάρια στις ασφαλιστικές!

Η πανδημία θα κοστίσει 203 δισ δολάρια στον ασφαλιστικό κλάδο το 2020, σύμφωνα με τη Lloyd’s of London, που θα καταβάλει έως 4,3 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις προς τους πελάτες της, που ισούται με το ποσό που κατέβαλε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η εξειδικευμένη ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου εξήγησε σήμερα σε ανακοίνωση ότι ο αντίκτυπος του κορωνοϊού θα φθάσει σε κόστος όσο αυτό που είχε τα έτη κατά τα οποία ο κλάδος βρέθηκε αντιμέτωπος με τεράστιες φυσικές καταστροφές όπως το 2005 (τυφώνας Κατρίνα) ή το 2017 (τυφώνες Χάρβεϊ, Ίρμα και Μαρία).

Η πανδημία θα κοστίσει 203 δισ δολάρια στις ασφαλιστικές
Από την καταστροφή στο Χιούστον το 2017 (Τυφώνας Χάρβεϊ)

Αυτές οι ζημίες που εκτιμώνται στα 203 δισ. δολάρια περιλαμβάνουν 107 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις (για παράδειγμα ακύρωση εκδηλώσεων ή ασφάλιση ταξιδίων) και 96 δισ. από τη μείωση της αξίας των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

«Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός κλάδος αποζημιώνει τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από την Covid-19 με βάση ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών καλύψεων»,

εξήγησε ο Τζον Νιλ, γενικός διευθυντής της Lloyd’s of London.

Αυτό που καθιστά αυτή την πανδημία «μοναδική», σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι μόνο ο αντίκτυπος στους ανθρώπους και την οικονομία αλλά και το οικονομικό σοκ, με μια έκρηξη της ανεργίας, χρεοκοπίες επιχειρήσεων και βουτιά του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος σε πολλές χώρες.

Ο καπιταλισμός προσφέρει «επιλογές» ακόμα και στο θάνατο: Κορωνοϊός ή ανεργία;

Η Lloyd’s of London αναμένει ότι η ίδια θα πρέπει να καταβάλει από 3 έως 4,3 δισ. δολάρια στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το ποσό θα μπορούσε να αυξηθεί εάν τα μέτρα περιορισμού συνεχιστούν για αρκετούς μήνες, εξήγησε η Lloyd’s.

Το σενάριό της βασίζεται στην υπόθεση ότι θα τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης έως τα τέλη Ιουνίου, και στη συνέχεια θα υπάρξει μια σταδιακή χαλάρωση καθ’ όλη της διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Αυτό το κόστος για την Lloyd’s of London θα είναι αντίστοιχο αυτού της 11ης Σεπτεμβρίου (4,7 δισ.) ή ακόμα και των τυφώνων του 2017 (4,8 δισεκ.).

Η πανδημία θα κοστίσει 203 δισ δολάρια στις ασφαλιστικές
Η πανδημία θα κοστίσει 203 δισ δολάρια στις ασφαλιστικές

Η Lloyd’s εκτιμά ότι είναι ακόμα δύσκολο να αξιολογηθεί ο ακριβής οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος της Covid-19, δεδομένης της έκτασης και της περιπλοκότητας του σοκ που έχει προκαλέσει η πανδημία, αλλά το συνολικό κόστος για ολόκληρο τον κλάδο ασφάλισης ζημιών αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το κόστος εκείνων των γεγονότων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ και News24/7

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 103 times, 1 visits today)
Back2Top