Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Βουλή ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Παρασκευή 24 Απρίλιου στις 12 μμ: Πάρτε τώρα πίσω το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή την Παρασκευή 24 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι καλούν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ, προκειμένου να δώσουν μία πρώτη δυναμική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, με πρόθεση να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση μέχρι στιγμής καλούν οι ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη» «Μ. Παπαμαύρος» και «Γ. Σεφέρης», η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, Ωρομίσθιων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση.

Στο κάλεσμά τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Βουλή ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας έδωσαν σήμερα (22/4) στη δημοσιότητα το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία (τράπεζα θεμάτων, βάση 10, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση κ.α.) με πρόθεση να το ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για μια κίνηση απαράδεκτη και εχθρική απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που δίνουν την μάχη για τη στήριξη των μαθητών κάτω από όλες τις συνθήκες, στους γονείς και στους μαθητές.

Αξιοποιούν αυτές οι συνθήκες, της πανδημίας και του περιορισμού της κυκλοφορίας ως ευκαιρία για να υλοποιήσουν, σαν τον κλέφτη, τα σχέδιά τους.

Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που πρακτικά είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές και γονείς, η κυβέρνηση να φέρνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Δε θα το επιτρέψουμε!

Οι σχεδιασμοί και η τακτική της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστούν απ΄όλη την κοινωνία.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και οι διεκδικήσεις τους δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν!

Δίνουμε άμεση και αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας!

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας συμμετέχουμε με ολιγομελή αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων και ΕΛΜΕ, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές της Αττικής την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 12:00 στη Βουλή.

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Βουλή ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο
Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Βουλή ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Μένουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί. Μέσα από τα σωματεία μας παλεύουμε για μόρφωση, δουλεία, ζωή με δικαιώματα».

Πηγές: ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 102 times, 1 visits today)
Back2Top