Ποτίζουν τη γλάστρα των ιδιωτών!

Ολοένα και πιο συχνά, με αφορμή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, βλέπουν το φως δημοσιεύματα για «συνταξιοδοτικά πακέτα» που προσφέρουν μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, όπου οι ασφαλισμένοι «επενδύουν» τις αποταμιεύσεις τους, με την προσδοκία μιας καλύτερης σύνταξης όταν τερματίσουν τον εργάσιμο βίο τους.

Όλα τα πουλιά του (αντιασφαλιστικού) δάσους κελαηδούν

Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, στο έδαφος των αλλαγών που έγιναν στο Ασφαλιστικό τα τελευταία μόνο χρόνια, έχει ενισχυθεί αυτή η τάση και έχει αυξηθεί η πελατεία για τα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να «φυτρώσει» ο τρίτος πυλώνας της Ασφάλισης (ιδιωτική ασφάλιση) από το να ποτίζεις το έδαφος με συντάξεις πείνας, πενιχρές παροχές, ελάχιστη κρατική εγγύηση.

Αυτό έκαναν όλες οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις, αυτό κάνει και η τελευταία, του Βρούτση.

Πώς ερμηνεύουν όμως αυτήν την επώδυνη για τους ασφαλισμένους πραγματικότητα τα «βαποράκια» των ασφαλιστικών εταιρειών;

Διαδίδουν ανάμεσα σε άλλα ότι ο νόμος Βρούτση καλά τα πήγε μέχρι εδώ, αλλά τώρα πρέπει να γίνει το γενναίο βήμα προς την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, με το κράτος να διατηρεί ευθύνη μόνο για τα απολύτως στοιχειώδη.

Παροτρύνουν μάλιστα την κυβέρνηση να επιταχύνει τη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό και να μη μείνει στη μέση ο νόμος που ετοιμάζεται να ψηφίσει την άλλη βδομάδα στη Βουλή, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί γρηγορότερα και σε πιο στέρεα βάση ο ιδιωτικός ασφαλιστικός τομέας.

Η αγωνία τους ένα πράγμα προδίδει:

Ποτίζουν τη γλάστρα των ιδιωτών
Ποτίζουν τη γλάστρα των ιδιωτών!

Ότι ο νόμος Βρούτση αποτελεί «γέφυρα» για την επόμενη αντεργατική παρέμβαση στο Ασφαλιστικό.

Γι’ αυτό θωρακίζει τα νώτα του, προσαρμόζοντας καλύτερα τον νόμο Κατρούγκαλου στην επίθεση που θα ακολουθήσει και καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού σε Ασφάλιση – σύνταξη – Υγεία.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 135 times, 1 visits today)
Back2Top