Πραγματικοί «επιστήμονες» και «Σινικά τείχη»

Το βολικό «σκιάχτρο» των ανορθολογικών και «ψεκασμένων» θεωριών που κυκλοφορούν, επιχειρούν να στήσουν απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες μια σειρά από δημοσιεύματα, για να παρουσιάσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις λίγο – πολύ σαν «κοινή λογική».

Λένε μάλιστα με ύφος πολλών καρδιναλίων πως οι κυβερνητικές αντιφάσεις οφείλονται τάχα στην… πορεία της επιστημονικής έρευνας, που δεν έχει από την αρχή όλες τις απαντήσεις.

Εκείνοι βέβαια που τα επικαλούνται αυτά, έχουν από την αρχή την «απάντηση» στο ερώτημα «από ποιον, για ποιον και με ποιο κριτήριο» παίρνονται όλα τα μέτρα και στην προηγούμενη φάση και στη σημερινή.

Πραγματικοί «επιστήμονες» και «Σινικά τείχη»
Πραγματικοί «επιστήμονες» και «Σινικά τείχη»

Γι’ αυτό π.χ. όταν πρόκειται για τις αεροπορικές εταιρείες, οι «κοινωνικές αποστάσεις» δεν χρειάζονται, όταν μιλάνε για τα κέρδη των τουριστικών ομίλων οι «ασφαλείς προορισμοί» ορίζονται όχι με αυστηρά επιστημονικά δεδομένα αλλά… με το μάτι, και κάθε φορά που τα επιστημονικά δεδομένα δεν κολλάνε με όσα λένε, επικαλούνται στα γρήγορα πως…

«Υπάρχει και η οικονομία που δεν μπορεί να μείνει για πάντα κλειστή».

Πραγματικοί «επιστήμονες», δηλαδή, στην προσπάθεια να παρουσιάσουν σαν θέσφατο στο λαό την πολιτική που έχει γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

«Εκτός δικής τους λογικής»

«Ασφαλώς έρχονται καιροί που η κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε δαπάνες για την έξοδο από μία βαθιά ύφεση. Αυτοί είναι καιροί που ευνοούν μία πιο κεϊνσιανή προσέγγιση»,

είπε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε επενδυτές, την ίδια ώρα που διαφήμιζε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη θωράκιση των επιχειρηματικών ομίλων, με τον πακτωλό χρημάτων στις επιχειρήσεις, τα αντεργατικά μέτρα και την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που ανακοίνωσε την προηγούμενη μέρα.

Την ίδια ώρα, οι του ΣΥΡΙΖΑ έβγαζαν το «τεφτέρι», μιλούσαν με φανερή αμηχανία ξανά για «καθυστερημένα και ανεπαρκή» μέτρα, θέλοντας γρηγορότερα και περισσότερα για το κεφάλαιο και υπονοώντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να εφαρμόσει «αποτελεσματικά» μέτρα για την «τόνωση της κατανάλωσης», γιατί είναι εκτός της «νεοφιλελεύθερης» λογικής της.

Μια αντιστροφή ρόλων δηλαδή από τα προηγούμενα χρόνια, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοζε τα «εκτός δικής του λογικής» περιοριστικά μέτρα των μνημονίων, ξεπερνώντας και τους «νεοφιλελεύθερους» δασκάλους, αφού αυτό απαιτούσαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Πραγματικοί «επιστήμονες» και «Σινικά τείχη»
Πραγματικοί «επιστήμονες» και «Σινικά τείχη»

Γιατί «σινικά τείχη» ανάμεσα στις διάφορες «εκδοχές» διαχείρισης του σάπιου συστήματος ούτε υπήρχαν, ούτε πρόκειται να υπάρξουν.

Τα μόνα τείχη που υπάρχουν είναι αυτά του καπιταλιστικού κέρδους, που σηκώνονται όλο και πιο ψηλά απέναντι στις λαϊκές ανάγκες.

Κι αυτά μπορεί να τα γκρεμίσει μόνο η εργατική – λαϊκή πάλη.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 176 times, 1 visits today)
Back2Top