Προς ψεκασμένους και «σοβαρούς» συνωμοσιολόγους! (Γράφημα)

Όσα στοιχεία κι αν επισυνάψεις, ότι βιβλίο κι αν προτείνεις, οι συνωμοσιολόγοι έχουν τη μοναδική «ικανότητα» να κοιτάζουν οπουδήποτε αλλού εκτός από το σημείο που τους δείχνεις…

Προσπερνώντας για λίγο την παραπάνω διαπίστωση θα κάνουμε μια πολύ απλή και ειλικρινή προσπάθεια να αποδείξουμε το… αυταπόδεικτο.

Πάμε να δούμε φίλοι μου, μερικά αριθμητικά (και όχι μόνο) δεδομένα:

1. Κίνα: Από το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που εμφανίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 82 ημέρες…

Οι νεκροί από την ασθένεια Covid-19 την οποία προκαλεί έχουν ξεπεράσει τους 3.250 εκ των οποίων οι 3.100 καταγράφηκαν μόνο στην Χουμπέϊ, μια επαρχία των 50 εκ. κατοίκων.

2. Ιταλία: Όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί στις 14 Μαρτίου, δηλαδή πριν από 7 ημέρες, το σύνολο των καταγεγραμμένων θανάτων από την ασθένεια Covid-19, ήταν 1.441.

Προς ψεκασμένους και «σοβαρούς» συνωμοσιολόγους
Προς ψεκασμένους και «σοβαρούς» συνωμοσιολόγους -Λογαριθμική απεικόνιση της εξέλιξης των καταγεγραμμένων θανάτων στην Ιταλία από τις 21 Φλεβάρη που υπήρξε ο 1ο νεκρός μέχρι χτες!

Επιπλέον σήμερα οι Ιταλοί ανακοίνωσαν ένα νέο μακάβριο ρεκόρ αφού μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 793 θάνατοι, αυξάνοντας τον τραγικό απολογισμό σε 4.825.

Το 79% των θανάτων έχουν καταγραφεί στην Λομβαρδία και την Εμίλια Ρομάνα (δείτε πίνακα) δύο επαρχίες όπου συνολικά ζουν περίπου 14,4 εκ. κάτοικοι.

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων στην Ιταλία είχε σπάσει ξανά χτες με 675 θανάτους ενώ το αμέσως προηγούμενο ήταν πριν από 3 μέρες με 475.

Κάνοντας λοιπόν μια απλή αφαίρεση διαπιστώνουμε ότι τις τελευταίες 7 ημέρες ο αριθμός των θανάτων στην γειτονική χώρα είναι 3.384…

3. Από τα {1} και {2} προκύπτει ότι:

Σε διάστημα επτά (7) ημερών η Ιταλία κατέγραψε περισσότερους θανάτους από όλους τους θανάτους που καταγράφηκαν στην Κίνα (3.250) σε διάστημα 82 ημερών….

Για να καταλάβετε το μέγεθος αυτού του αριθμού αρκεί να σκεφτείτε πως αν αυτές οι περιοχές δέχονταν αδιάκοπο βομβαρδισμό επί μία ολόκληρη βδομάδα οι νεκροί δεν θα ήταν τόσοι.

Προς ψεκασμένους και «σοβαρούς» συνωμοσιολόγους
Προς ψεκασμένους και «σοβαρούς» συνωμοσιολόγους! (Πίνακας) Περιλαμβάνει και τα σημερινά στοιχεία ανά περιοχή της Ιταλίας (Με πράσινο τα νέα κρούσματα, με κόκκινο οι συνολικοί θάνατοι, με πορτοκαλί τα συνολικά κρούσματα)

4. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην Ισπανία με μια καθυστέρηση περίπου 5 ημερών…

Απλά οι 285 νεκροί που κατέγραψε σήμερα φαίνονται λίγοι… μπροστά στην εκατόμβη των νεκρών της Ιταλίας…

Και ακολουθούν από πολύ κοντά Ιράν, ΗΠΑ, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο…

Το «λογικό» συμπέρασμα;

Από τα παραπάνω ποιο συμπέρασμα λέτε πως βγάζουν οι συνωμοσιολόγοι:

«Πως δεν υπάρχουν νεκροί… Ότι όλα είναι προπαγάνδα και μην ακούτε κανέναν… Ούτε βέβαια τους χιλιάδες επιστήμονες! Είναι όλοι τους μασόνοι, άθεοι και ….κομμουνιστές!»

Κι επιμένουν πως αυτό που συμβαίνει στην γείτονα χώρα κι επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς και σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι μια… «βαριά» εποχική γρίπη!

«Μην ακούτε τι σας λένε οι πράκτορες της «νέας τάξης» φωνάζουν… Μόνο εμάς να ακούτε!… Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος… Τώρα αν ψοφάνε και 100 κωλόγεροι, ε τί να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή… Αφήστε που ήταν άρρωστοι και δεν είχαμε καμιά ελπίδα πως θα ζούσαν και για πάντα…».

Πέρα από την πλάκα…

Το πρόβλημα που αναδεικνύουν και οι φίλοι που ζούνε μόνιμα στην Ιταλία, με τους οποίους κρατάμε λίγο-πολύ κάποια επαφή, επιβεβαιώνουν όσα καταγγέλλει και το ΚΚ Ιταλίας:

Ότι δηλαδή είναι τόσο μεγάλες οι ελλείψεις σε ΜΕΘ, αναπνευστήρες, μάσκες και λοιπό ιατρικό εξοπλισμό που οι περισσότεροι από όσους έχασαν τη ζωή τους θα μπορούσαν να σωθούν αν τους παρέχονταν τα αναγκαία μέσα υποστήριξης.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό μήνυμα από τον ΓΓ του ΚΚ Ιταλίας, Μάρκο Ρίτσο, όπου επιβεβαιώνει φυσικά ότι υπάρχει μεγάλη πανδημία κορωνοϊού και ζητά από την ιταλική κυβέρνηση να επιτάξει επιτέλους τις ιδιωτικές κλινικές ώστε να σωθεί ο λαός…

Προς ψεκασμένους και «σοβαρούς» συνωμοσιολόγους
Προς ψεκασμένους και «σοβαρούς» συνωμοσιολόγους! Δύο αναρτήσεις από τον λογαριασμό του Μάρκο Ρίτσο στο twitter, στην αριστερή ζητά την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας, ενώ στην άλλη καταγγέλλει την κυβέρνηση που εν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα κι η επιδημία έχει ξεφύγει μαζί με τα βαμπίρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που με τον κορωνοϊό αποτελούν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος…. Καλώντας τον Λαό να βγει έξω από αυτές τις…«Συμμαχίες» που του πίνουν το αίμα!

Υ/Γ.: Ξέρω πάλι θα αρχίσετε ορισμένοι να ρωτάτε:

«Γιατί ασχολείσαι με ψεκασμένους;»

Εντάξει, δεν έκανα και καμιά διατριβή στο… «αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο»…

Ξέρω καλά πως όσοι διαδίδουν τέτοιες θεωρίες είναι συνήθως ξεροκέφαλοι, που όσα στοιχεία κι αν τους επισυνάψεις, ότι βιβλίο και να τους προτείνεις, έχουν τη μοναδική «ικανότητα» στο να κοιτάζουν οπουδήποτε αλλού εκτός από το σημείο που τους δείχνεις και δύσκολα αλλάζουν γνώμη…

Όμως υπάρχουν κι εκείνοι, που – είτε από άγνοια είτε από αφέλεια – είναι αρκετά ευάλωτοι σε τέτοιες θεωρίες (χρυσές δουλειές κάνουν οι Λιακόπουλο-Βελόπουλοι) και η κατάσταση φαίνεται πως πάει να ξεφύγει…

Μην ξεχνάτε πως και το αντιεμβολιαστικό «κίνημα» όταν πρωτοξεκίνησε, το υποτίμησαν παίρνοντάς το στην πλάκα κι έφτασε σήμερα να γιγαντωθεί και να μετατραπεί σε μάστιγα!

Υ/Γ.2: Δεν ξέρω αν το πήρατε είδηση αλλά σήμερα βγήκαμε επισήμως από τον Χειμώνα και μπήκαμε επιτέλους στην Άνοιξη…

Ας ελπίσουμε ότι με τον ερχομό της αυτό το κακό που έχει μαυρίσει τις ζωές μας να τελειώσει σύντομα…

Κι οι λαοί που σήμερα δοκιμάζονται, ας βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα.

Να αντιληφθούν δηλαδή ότι η μεγαλύτερη «συνωμοσία» δεν είναι άλλη από το ίδιο το σύστημα που έχει φτιαχτεί για να εξυπηρετεί τα κέρδη και τα συμφέροντα μιας ισχνής μειοψηφίας (αστική τάξη) βάζοντας πάντα στην άκρη την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

Κι όσο ο λαός ελπίζει πως το σύστημα έχει «γιατρειά» τόσο αυτό θα παίρνει κρίσιμες ανάσες, θα διαιωνίζει την κυριαρχία του και μαζί θα μεγαλώνει κι ο κίνδυνος να ξαναζήσουμε τέτοιες κι ακόμα χειρότερες καταστάσεις!

Δέκα ερωτήσεις σε έναν φιλελέ

Δεν είναι τυχαίο ότι η αστική τάξη με αφορμή αυτή την επιδημία προσπαθεί να περάσει μια σειρά από νόμους και πρακτικές που με τον μανδύα του προσωρινού, ήρθαν για να μείνουν.

Πρακτικές που μόλις περάσει αυτή η κρίση θα την βοηθούν ώστε να καλύψει όχι μόνο την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί λόγω του λοκντάουν, αλλά και να αυξήσει την κερδοφορία της πατώντας πάνω στις σπασμένες πλάτες των εργαζομένων…

Βλέπε: Αύξηση ωραρίου, 24ωρο άνοιγμα καταστημάτων, μονομερής μετατροπή συμβάσεων δίχως ενημέρωση, άνοιγμα όλες τις Κυριακές, εργασία από το σπίτι και πάει λέγοντας…

Εμείς πάντως, είμαστε αισιόδοξοι, #Menoume_dynatoi και δεν φοβόμαστε…

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,233 times, 1 visits today)
Back2Top