Προσφυγικό – Ψέμα 1ο: «Η Ελλάδα πληρώνει για ένα πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθύνεται»

Δηλητηριώδης προπαγάνδα στην υπηρεσία της πολιτικής του εγκλωβισμού

Όσο τα ιμπεριαλιστικά παζάρια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με την Τουρκία φουντώνουν, με μοχλό και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα σε Έβρο και νησιά και την αξιοποίηση των ξεριζωμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις,

όσο η κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης μπλέκει ακόμα πιο βαθιά το λαό στα επικίνδυνα σχέδια, τόσο φουντώνει και η προπαγανδιστική προσπάθεια των αστικών επιτελείων να στρατεύσουν το λαό στα σχέδια αυτά.

Οι ΗΠΑ «στηρίζουν» Ελλάδα δίνοντας όπλα στην Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία
Προσφυγικό – Ψέμα 1ο: «Η Ελλάδα πληρώνει για ένα πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθύνεται»

Στην προσπάθεια αυτή αξιοποιούνται επίσης η «ευθυγράμμιση» όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων στους στόχους της αστικής τάξης και οι εθνικιστικές και «κοσμοπολίτικες» κορώνες, ενώ επιστρατεύονται και όλα τα χρεοκοπημένα ευρωατλαντικά παραμύθια, περί δήθεν «ασπίδας προστασίας» με την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Επιχειρούν έτσι να κρύψουν τους ενόχους για τις σημερινές επικίνδυνες εξελίξεις και τα αδιέξοδα, να καλλιεργήσουν την επικίνδυνη για το λαό συναίνεση στα «εθνικά» συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η απάντηση στα ιδεολογήματα αυτά, στη «δηλητηριώδη» για το λαό προπαγάνδα των αστικών επιτελείων, είναι απαραίτητη, ακριβώς επειδή αποτελεί το «νήμα» που μπορεί να οδηγήσει τη δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, να προσανατολίσει το λαό να στοχεύσει σωστά, τον πραγματικό αντίπαλο, την πηγή του προβλήματος.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα.

Προσφυγικό – Ψέμα 1ο: «Η Ελλάδα πληρώνει για ένα πρόβλημα για το οποίο δεν ευθύνεται»

Ο ελληνικός λαός πληρώνει όπως και σε άλλους τομείς της ζωής ένα πρόβλημα που του προκαλούν οι στρατηγικές επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης για γεωστρατηγική αναβάθμιση.

Πάει πολύ όμως η προσπάθεια των αστικών κυβερνήσεων να το παίζουν «αθώες περιστέρες».

Δεν κρύβεται με τίποτα:

–  Πρώτον, ότι η Ελλάδα είναι μέχρι τα μπούνια χωμένη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Προσφυγικό - Ψέμα 1ο: «Η Ελλάδα πληρώνει για ένα πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθύνεται»

Η μία πίσω από την άλλη οι κυβερνήσεις «συνυπογράφουν» τους ΝΑΤΟικούς πολεμικούς σχεδιασμούς (βλέπε εδώ και εδώ).

Στέλνουν στρατεύματα εκτός συνόρων, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε Μ. Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Βόρεια Αφρική, Βαλκάνια.

Αυτήν τη στιγμή η χώρα έχει προσωπικό σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσοβο, φρεγάτες και δυνάμεις στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο στα ανοιχτά της Λιβύης, προσωπικό στα Στενά του Ορμούζ, στέλνει «Patriot» στη Σ. Αραβία απέναντι στο Ιράν, έχει «συμβούλους» στο Μάλι όπου συζητάει με τη Γαλλία την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων.

Αλήθεια, ποια «εθνικά» συμφέροντα υπερασπίζονται εκεί, αν όχι τα συμφέροντα της αστικής τάξης;

Την ίδια ώρα μετατρέπουν τη χώρα σε απέραντο ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, όπως με την πρόσφατη κατάπτυστη Συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η ΝΔ, ακόμα και με την προετοιμασία για φιλοξενία πυρηνικών!

Είναι ή δεν είναι αλήθεια η εμπλοκή αυτή που βάζει τη χώρα και το λαό στο στόχαστρο και των ανταγωνιστών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, των «συμμετρικών» και «ασύμμετρων απειλών»;

– Δεύτερον, ότι έχουν για «κορώνα στο κεφάλι τους» το στόχο της διατήρησης της «ΝΑΤΟικής συνοχής» στη Νοτιοανατολική του πτέρυγα που δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας.

Προσφυγικό - Ψέμα 1ο: «Η Ελλάδα πληρώνει για ένα πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθύνεται»
Προσφυγικό – Ψέμα 1ο: «Η Ελλάδα πληρώνει για ένα πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθύνεται»

– Τρίτον, ότι η πολιτική του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών έχει «φαρδιά – πλατιά» την υπογραφή τους.

Έχουν αποδεχτεί η χώρα να έχει αυτόν το ρόλο.

Εκείνοι υπέγραψαν το «Δουβλίνο», την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, που μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές της ΕΕ για τους ξεριζωμένους, εκείνοι την υλοποιούν με «ανοιχτές» και «κλειστές» Μόριες και κέντρα – φυλακές, εκείνοι παζαρεύουν τώρα τις νέες συμφωνίες εγκλωβισμού που ανάμεσα στα άλλα μετατρέπουν τους πρόσφυγες και μετανάστες σε «χαρτί» στα χέρια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Συνεχίζεται με το 2ο Μέρος

Πηγή: Ριζοσπάστης

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 259 times, 1 visits today)
Back2Top