Προσλαμβάνει ξανά τους Κουβανούς γιατρούς που είχε διώξει ο Μπολσονάρο λόγω κορωνοϊού

Μπορεί στη Λατινική Αμερική τα κρούσματα της πανδημίας να είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, τα συστήματα υγείας τους ωστόσο πολύ δύσκολα μπορούν να αντέξουν σε μια μαζική έξαρση του ιού.

Διώχνει χιλιάδες Κουβανούς γιατρούς ο ακροδεξιός Μπολσονάρο

Μία μετά την άλλη χώρες της περιοχές στρέφουν το βλέμμα τους προς την Κούβα, ακόμα και κυβερνήσεις ανοιχτά εχθρικές όχι μόνο προς τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, αλλά και τους Κουβανούς γιατρούς.

Το πιο διαβόητο παράδειγμα είναι φυσικά η Βραζιλία, όπου ο ακροδεξιός πρόεδρος Μπολσονάρο είχε διώξει, στα τέλη του 2018, 9 χιλιάδες Κουβανούς γιατρούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων δούλευαν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς σοβαρές υποδομές υγείας.

Η απόλυσή τους συνοδεύτηκε από συκοφαντίες για «καταναγκαστική εργασία» και «κομμουνιστική προπαγάνδα», ενάμιση χρόνο μετά όμως η κυβέρνηση προαναγγέλει ότι 1.800 γιατροί που δεν είχαν επιστρέψει στο μεταξύ στην πατρίδα τους, έχουν δικαίωμα να επαναπροσληφθούν, αν και υπογράμμισε ότι στις προσλήψεις θα προτιμηθούν σε πρώτη φάση Βραζιλιάνοι υπήκοοι.

Τελειόφοιτοι φοιτητές ιατρικής θα συμμετάσχουν επίσης στη μάχη κατά του κορώνοϊού, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου υγείας.

Brazil: Jair Bolsonaro’s Minister of Health says Cuban doctors will be re-hired to battle the coronavirus. They got the boot back when Bolsonaro came into power on no rational basis. #COVID19
— Camila (@camilateleSUR) March 16, 2020

Οι Κουβανοί γιατροί στο εξωτερικό ανέρχονται στις 50.000 και βρίσκονται σε πάνω από 60 χώρες.

Προσλαμβάνει ξανά τους Κουβανούς γιατρούς που είχε διώξει ο Μπολσονάρο λόγω κορωνοϊού
Προσλαμβάνει ξανά τους Κουβανούς γιατρούς που είχε διώξει ο Μπολσονάρο λόγω κορωνοϊού!

Εξάγεται επίσης και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα φτάσουν στη χώρα του ως και 100 Κουβανοί νοσηλευτές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: Κατιούσα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 386 times, 1 visits today)
Back2Top