Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (vid)

Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε πολλά «εγκεφαλικά» σε οπορτούνια και φασίστες.

Η «μάχη» μεταξύ τους συνεχίζεται στήθος με στήθος, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ίδια «επιχειρήματα» και δείχνοντας τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό…

Το «τσούξιμο» των τελευταίων μάλιστα, που μην ξεχνάτε κουβαλούν και το βάρος της χτεσινής επέτειου-νταλκά, ήταν τόσο μεγάλο που έφτασαν στο σημείο να καταθέσουν και μηνύσεις ενάντια στο ΠΑΜΕ και τους Προέδρους των ΔΣ των ταξικών Σωματείων και Ομοσπονδιών, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας!

Διαβάστε εδώ την μήνυση – αγωγή που κατέθεσε ο υπόδικος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής ΕΛΑΣΥΝ και ναζιστής Γιάννης Λαγός.

μήνυση λαγού

«Αλλεργικές» αντιδράσεις είχαμε όμως και από γνωστούς φιλελέδες και συριζοτρόλ που δεν δίστασαν να βουτήξουν στον βόθρο των πιο χυδαίων αντικομμουνιστικών «επιχειρημάτων».

φασίστας φιλελές

Αυτό όμως που δεν περίμενε κανείς – από όσους τουλάχιστον βρέθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα – ήταν να γίνει πρώτο θέμα στα Διεθνή Μέσα η εντυπωσιακή (σε ότι αφορά την οργάνωση) συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Έτσι μέσα σε λίγες ώρες μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες και βίντεο από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση τονίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ (με αναφορά και στους Κομμουνιστές που δρουν μέσα σε αυτό) «αψήφησε» τους περιορισμούς στην κυκλοφορία και παίρνοντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας διαδήλωσαν και τίμησαν την ιστορικότερη μέρα για την παγκόσμια εργατική τάξη…

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε εικόνες και βίντεο…

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (εικ)

Εκτενές ρεπορτάζ από «The Times»: 

«Ελληνικά συνδικάτα αψήφησαν το φόβο του κορωνοϊού και γιόρτασαν την Πρωτομαγιά…»

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Εκτενές ρεπορτάζ έκανε και το «Reuters»:

«Χρησιμοποιώντας πολύχρωμα σημάδια κολημένα στο έδαφος για να τηρηθούν οι αποστάσεις, εκατοντάδες διαδηλωτές αψήφησαν τους περισορισμούς και συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την προσκείμενη στους κομμουνιστές συνδικαλιστική οργάνωση, το ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές κυμάτιζαν σημαίες, φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό».

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Το ίδιο ρεπορτάζ με τον ίδιο τίτλο αναδημοσιεύει και το «Yahoo»:

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ρεπορτάζ από το «BBC», όπου στην πρώτη σελίδα του – μεταξύ άλλων – δημοσιεύει τρεις φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας:

«Μέλη του Ελληνικού Εργατικού Συνδικάτου (ΠΑΜΕ), φορώντας μάσκες και σεβόμενοι τις κοινωνικές αποστάσεις, διαδηλώνουν μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο στην Αθήνα…»

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ρεπορτάζ του «Associated Press» από το «The News Observer»:

«Αυτή τη φωτογραφία που δημοσίευσε το Κομμουνιστικό Κόμμα, που στηρίζει το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα του, απεικονίζει διαδηλωτές να τηρούν τις αποστάσεις κατά την διάρκεια της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο στην Αθήνα.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και στην Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά, παρά τα μέτρα της κυβέρνησης και τις συστάσεις της για την αναβολή των εκδηλώσεων μέχρι το επόμενο Σάββατο, όπου θα έχουν αρθεί μερικά μέτρα περιορισμού…»

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Το ίδιο ρεπορτάζ με τον ίδιο σχολιασμό αναδημοσιεύει και το «My San Antonio»:

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Βίντεο-ρεπορτάζ από το AFP:

Το ίδιο βίντεο-ρεπορτάζ αναδημοσιεύει και το «MSN»:

MSN

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 996 times, 1 visits today)
Back2Top