Ρότζερ Γουότερς: «Ήταν ο ρωσικός λαός αυτός που έκανε τις μεγαλύτερες θυσίες για να νικήσει τους ναζί» (vid)

Ο Ιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος Pink Floyd μίλησε για τον αποφασιστικό ρόλο που έπαιξε η ΕΣΣΔ στην συντριβή του φασισμού

Την ώρα που το ξαναγράψιμο της ιστορίας, ιδιαίτερα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιχειρείται συστηματικά ώστε να διαγραφεί η ιστορική μνήμη των λαών, ο Ρότζερ Γουότερς, γνωστός για την παρρησία του, μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο «Russia Today» αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που παραβλέπεται κατά κόρον όχι μόνο στην πατρίδα του τη Βρετανία, αλλά συνολικά στο δυτικό κόσμο.

Ρότζερ Γουότερς: «Ήταν ο ρωσικός λαός αυτός που έκανε τις μεγαλύτερες θυσίες για να νικήσει τους ναζί»

Ότι δηλαδή χωρίς τη συμβολή των λαών της Σοβιετικής Ένωσης θα ήταν αδύνατη η συντριβή του φασισμού.

«Στον υπόλοιπο κόσμο δίνουμε υπερβολικά λιγοστή προσοχή στο γεγονός πως οι Ρώσοι ήταν αυτοί που κέρδισαν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Δεν ήταν οι γενναίοι Βρετανοί, ούτε οι δυνάμεις που ήρθαν να συνδράμουν στο μέτωπο του Βόρειου Ατλαντικού, αλλά ο ρωσικός λαός που έκανε τις μεγαλύτερες θυσίες να συγκρατήσει τους ναζί και να τους νικήσει»,

είπε το ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, για να προσθέσει πως:

«Πρέπει πάντα να το θυμόμαστε αυτό»,

ειδικά τώρα που δυτικές χώρες βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία και «απειλούν τους Ρώσους με όπλα», κάτι το οποίο αποκάλεσε «καθαρή τρέλα».

Ρότζερ Γουότερς: «Ήταν ο ρωσικός λαός αυτός που έκανε τις μεγαλύτερες θυσίες για να νικήσει τους ναζί» (vid)

Είναι αλήθεια βέβαια πως δεν ήταν γενικά «οι Ρώσοι» που θυσιάστηκαν και κέρδισαν τον πόλεμο, αλλά συνολικά όλοι οι λαοί και οι επιμέρους εθνότητες της Σοβιετικής Ένωσης.

Αλλά παρά αυτή την – συνειδητή ή μη – ιστορική ανακρίβεια του Γουότερς, ο ριζοσπαστισμός του οποίου εκ των πραγμάτων είναι πεπερασμένος, σίγουρα η διαπίστωση του βρίσκεται έτη φωτός μπροστά από τις απόψεις που μετά από δεκαετίες προπαγάνδας έχει η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών στο δυτικό ημισφαίριο, ότι δηλαδή το σημείο καμπής στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν η απόβαση στη Νορμανδία.

Αντιλήψεις στις οποίες συνέβαλε η ποπ κουλτούρα, κυρίως μέσω του κινηματογράφου, αλλά και ο επίσημος λόγος πολιτικών ταγών, με πολύ πρόσφατο το παράδειγμα το επίσημο μήνυμα του Λευκού Οίκου για το τέλος του πολέμου, που «ξέχασε» ακόμα και την ύπαρξη της ΕΣΣΔ μεταξύ των συμμάχων.

«Ο Ιερός Πόλεμος» (vid)

Πηγή: Κατιούσα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 866 times, 1 visits today)
Back2Top